Platforme Dacia şi Renault pentru estimarea mașinilor second-hand

Dacia şi Renault au lansat, începând din luna iunie, două platforme web specializate pentru estimarea valorii vehiculelor second-hand.

Comunicatul constructorului auto de la Mioveni, transmis în 6 iunie:

„Începând din luna iunie, clienţii care doresc să evite procesul anevoios de vânzare a unei maşini second-hand pot beneficia de un serviciu de trade-in oferit pe două platforme specializate: „Carculator” Dacia, şi „Tradein” Renault. Disponibile la adresele: https://carculator.dacia.ro şi https://tradein.renault.ro, cele două platforme le permit utilizatorilor să beneficieze de o estimare a valorii unui vehicul rulat, ca prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia şi Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent. Clienţii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, pot astfel să afle care este valoarea de achiziţie a autoturismului de care dispun, indiferent de marcă sau model (…) Întregul proces de evaluare se derulează online, ţinând cont de ultimele informaţii de pe piaţă, în timp real. Clienţii nu au obligaţia de a achiziţiona în schimb un vehicul nou.

Estimarea online este dublată de o evaluare fizică efectuată la un partener Renault Selection, iar dacă părţile agreează, clientul poate valorifica maşina existentă pe loc. Suma de bani obţinută poate fi constituită în avans pentru un model nou Dacia sau Renault, în acelaşi loc.

Criteriile de eligibilitate pentru estimare sunt următoarele: vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de minimum şase luni şi cu minimum 8.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima); vehicule înmatriculate oriunde în Uniunea Europeană de maximum 12 ani şi cu cel mult 200.000 km rulaţi (oricare dintre cele două valori este atinsă prima); vehicule care nu sunt transformate/modificate; vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault mai mare de 2.500 euro; vehicule care au o valoare de piaţă estimată conform aprecierii unui terţ, furnizor de date pentru valori reziduale a companiei Renault, de sub 30.000 de euro.

Aplicaţia nu oferă estimare pentru următoarele mărci: Saab, Lexus, Rover, Chrysler, Iveco, Maserati şi Lada. Renault poate completa această listă şi actualiza acest document în funcţie de mărcile excluse de la estimare prin acest website.

Reprezentanţii constructorului auto precizează că aplicaţia nu oferă estimări pentru vehiculele de peste 3.5 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.