PMB: 31 mil. lei pentru noi exproprieri în Prelungirea Ghencea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în 30 mai, că a consemnat în cont 31 de milioane de lei pentru continuarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea, după ce conturile PMB au fost deblocate de instanța de judecată.

Edilul susține că, la jumătatea lunii iulie, ar urma să înceapă demolările pe proprietăţile dintre Strada Râul Doamnei şi Şoseaua de Centură.

„Am profitat rapid de deblocarea conturilor Primăriei Capitalei şi am consemnat în cont 31 de milioane de lei pentru continuarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea din Sectorul 6. Conform legii, trebuie să aşteptăm 45 de zile din momentul consemnării banilor pentru ca municipalitatea să devină proprietar. Deci, la jumătatea lunii iulie, imediat ce devenim proprietari, vom începe demolările pe proprietăţile dintre Strada Râul Doamnei şi Şoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe şantierul Prelungirea Ghencea”, a scris edilul general, pe Facebook.

Pe 25 mai, conturile municipalităţii au fost deblocate, după ce Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul iniţiat de omul de afaceri Costică Constanda. Nicuşor Dan anunţa că Primăria Capitalei va continua negocierile cu familia Constanda pentru soluţionarea litigiului. În urma deblocării conturilor, municipalitatea poate face plăţi în contul proiectelor de investiţii aflate în derulare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.