Poliţia de Frontieră suplimentează personalul de sărbători

vama-politia-frontieraPoliţia de Frontieră suplimentează personalul în perioada sărbătorilor și a dispus măsuri speciale pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient la vămile din vestul țării, deoarece este așteptat un aflux al românilor care lucrează în străinătate și vin acasă.

“Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 3.000 poliţişti de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se arată într-un comunicat de presă.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier și, în total, câte 53 de benzi de control pe sens atât la intrare în ţară, cât şi la ieşire.

Prin intermediul unei aplicaţii online care prezintă o medie a timpilor de aşteptare, actualizaţi în timp real, utilizatorul îşi poate reconfigura traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În luna decembrie 2015, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.145.000 de persoane, din care 3.550.000 aparţinând cetăţenilor U.E. Dintre acestea, aproximativ 2.320.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (2.020.000 cetăţeni U.E. şi 300.000 cetăţeni non – U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării – peste 1.840.000 persoane – şi cele aeroportuare – aproximativ 900.000 persoane. Următoarea frontieră din punct de vedere al traficului, în luna decembrie 2015, a fost graniţa româno-moldoveană, cu peste 600.000de  treceri de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.