64 de linii de cale ferată din Portul Constanța vor fi redeschise în 2023

În 2023, va continua procesul de redeschidere a liniilor de cale ferată din Portul Constanța, cu etapa a doua, după modernizarea, anul trecut, a 35 de linii în lungime de 13,4 km, potrivit CFR Infrastructură.

Obiectivele pentru această etapă sunt redeschiderea pentru circulație și manevră a 64 de linii de cale ferată, 51 de aparate de cale și repararea a șapte treceri la nivel. Termenul de finalizare este aprilie 2023 (pentru loturile 2 și 3), respectiv iunie 2023 (pentru lotul 1).

În 2022, CFR a redeschis, în cadrul primei etape a modernizării, 35 de linii cu o lungime de 13,4 km, ce fuseseră închise din motive tehnice, și au fost readuse în regim normal de funcționare 75 aparate de cale.

Zonele de lucru au fost Constanța Port Zona A, Constanța Port Zona B și Constanța Port Mol V. Pe lotul 1, lucrările s-au finalizat în octombrie, iar pe lotul 2 în noiembrie, termenul contractual de finalizare fiind luna decembrie 2022.

Pe termen lung, Compania Națională de Căi Ferate CFR are ca obiectiv modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța, cu finanțare din fonduri nerambursabile și Buget de Stat, cu scopul creșterii accesibilității conexiunii feroviare a portului cu rețeaua centrală TEN-T și creșterii eficienței transportului feroviar de marfă pe Coridorul Rin-Dunăre cu impact direct în dezvoltarea iniţiativelor de afaceri şi de investiţii din regiunea Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.