Portul Constanța, factor esențial pe ruta Marea Neagră-Marea Caspică

A 15-a ediție a evenimentului „Ziua Portului Constanța” a avut loc la Hotelul Sheraton din Novi Sad, Serbia, în 28 septembrie, fiind organizată de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, oferind reprezentanților Portului Constanța ocazia de a-și reîntâlni partenerii sârbi și de a-și reafirma disponibilitatea pentru noi colaborări cu reprezentanții porturilor de pe Dunăre și din întreaga regiune.

sursă foto: USER

Precizările USER:

232 de delegați din peste 100 de companii din România, Serbia, Croația, Muntenegru, Slovenia, Ucraina și Germania au participat la eveniment, care a devenit locul de întâlnire a liderilor din domeniul transporturilor, logisticii și agro-business din regiune. Unul dintre paneluri a găzduit discuții despre reconfigurarea rutei de transport Asia Centrală – Marea Caspică – Marea Neagră, cu o atenție specială asupra Middle Corridor, care se află într-un trend pozitiv, atragând volume noi de marfă și ajutând la creșterea traficului de mărfuri operate în Portul Constanța.

În plus, au fost promovate noile legături între Portul Constanța și parteneri din Georgia și Turcia. Înainte de eveniment, ambasadorul României în Serbia, Silvia Davidoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Administrației Porturilor Maritime la Belgrad, în cadrul căreia s-a pus în discuție rolul actual al Portului Constanța și dezvoltarea comerțului dintre România și Serbia. A fost pus accent pe eforturile comune de a îmbunătăți navigația pe Dunăre. Excelența Sa a susținut inițiativa CN APM de a sărbători Ziua Portului Constanța la Novi Sad, întărind acest lucru prin participarea personală la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.