Prețul mediu pentru un bilet de avion în Europa este sub 30 de euro

Căutările de bilete de avion au depășit, anul acesta, nivelul din 2019, iar prețul mediu pentru un bilet de avion în Europa este sub 30 de euro, potrivit Vola.ro. Siguranța destinației este principalul factor care influențează alegerea de vacanță a românilor.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În primele 3 luni ale anului, căutările, dar și vânzările de bilete de avion au depășit nivelul anului 2019. Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța sunt principalele țări alese de turiștii români în prima parte a acestui an. 11 – 30 euro: prețul mediu al unui bilet de avion pe rutele europene cele mai iubite de români.

Călătoriile cu avionul au reintrat în normal după aproape 2 ani de evoluție oscilantă. Românii au reluat city break-urile, dar și deplasările în interes de serviciu sau pentru studii, efectuate în afara țării și pentru prima dată în ultimele 24 de luni putem discuta despre rezervări de bilete de avion mai multe decât în anul 2019. Printre cele mai căutate destinații europene regăsim în continuare Italia, Marea Britanie, Spania, Germania sau Franța, țări frecventate atât de turiști, cât și de cei care călătoresc pentru a-și vizita rudele din afara țării. 

Românii își propun să rezerve mai multe city break-uri și cel puțin o vacanță mai lungă

Conform datelor Vola.ro, cererea către destinații precum Londra, Roma, Madrid, Barcelona și Paris rămâne crescută în rândurile românilor. De altfel, există semne bune și în ceea ce privește intențiile lor de călătorie în 2022, aceștia având în plan mai multe city-break-uri (39.9%), mai multe vacanțe pe an (35.3%) sau un concediu prelungit (21.7%). 

Prețul biletelor de avion spre principalele capitale europene începe de la 11 euro / persoană

Pentru un bilet spre unele dintre cele mai solicitate rute, Roma sau Londra, românii pot scoate din buzunar începând de la 11 euro. Pentru un zbor până la Madrid, romanii plătesc în această primăvară pentru un bilet în jur de 10 euro, iar pentru Barcelona 26 euro. 

Turiștii au deja planuri de vacanță pentru următoarele trei luni

Potrivit studiului Vola.ro, peste 55% dintre respondenți intenționează să plece într-o deplasare în următoarele trei luni, în timp ce 35% dintre ei vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, ceea ce înseamnă că industria turismului va beneficia, în scurtă vreme, de o creștere semnificativă, susținută, bineînțeles, și de sezonul estival.

Pentru următoarele trei luni, românii (40.5%) au în plan să viziteze un oraș mare/o metropolă, având în vedere contextul favorabil al ridicării restricțiilor pandemice, dar și temperaturile plăcute din timpul primăverii. Așa cum era de așteptat, destinațiile de plajă rămân în topul preferințelor turiștilor (32.5%) și vor fi din ce în ce mai căutate pe măsură ce măsură ce ne apropiem de luna iunie, acesta fiind și motivul pentru care specialiștii recomandă planificarea din timp a vacanțelor la mare.

Interesante sunt și preferințele turiștilor cu privire la destinațiile alese, aceștia preferând să rămână în zone cât mai apropiate de casă și accesibile financiar. 75% dintre participanții la studiul Vola.ro au declarat că vor călători în Europa în 2022, 11% au ales călătoriile în România, 7.6% își doresc destinații non-europene (Dubai, Iordania etc.), în timp ce doar 5.9% plănuiesc o vacanță într-o țără exotică (Mexic, Thailanda etc.).

„Situația din Ucraina s-a tradus în zona călătoriilor cu avionul într-o predispoziție spre rezervările last-minute pentru următoarele 1-2 luni și mai puțin spre rezervările pentru un orizont de timp mediu, de 4-6 luni, cum vedeam în anii anteriori. În primele două săptămâni din luna Martie românii au vrut să aștepte să vadă cum evoluează lucrurile în țara vecină, însă acum lucrurile au revenit la normal și chiar peste estimările noastre. Am înregistrat cifre de vânzări cu peste 15% mai mult ca în 2019, încă din luna martie. Al doilea impact major al situației din Ucraina a fost asupra gradului de încărcare al zborurilor cu plecare în următoarele 1-3 zile, dar și asupra aglomerației din aeroporturi”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro

Cum arată obiceiurile de călătorie ale românilor în 2022

Atunci când vine vorba despre alegerea următoarei destinații, românii se orientează, în primul rând, în funcție de promoțiile disponibile (41.1%), o dovadă în plus a rolului important pe care îl au prețurile accesibile și ofertele gândite de operatorii din industria turismului. Aproximativ 35% dintre respondenți susțin că iau decizia de călătorie în funcție de informațiile prezentate pe site-uri și bloguri de travel, în timp ce 12% dintre ei își găsesc inspirația în social media. 

Cât despre modalitatea de transport aleasă de români pentru călătoriile din 2022, studiul Vola.ro îi dă câștig de cauză avionului, preferat de 94.5% dintre respondenți. Urmează mașina personală (2.8%), trenul (1.4%) și alte variante (mașină închiriată, vas de croazieră etc.). Nu în ultimul rând, românii călătoresc în continuare alături de familie (50%), alături de partener (46.6%), alături de prieteni (30.3%), dar și singuri (17.2%).

La ce vor fi atenți românii care vor călători în 2022

În contextul războiului din Ucraina, turiștii continuă să fie atenți la evoluția conflictului din țara vecină și prioritizează, poate acum mai mult ca niciodată, siguranța unei destinații. 75.5% dintre respondenți susțin că acest factor este foarte important pentru ei atunci când aleg să călătorească.

În ceea ce privește serviciile pe care o agenție de turism le poate furniza pentru o colaborare eficientă cu clienții săi, studiul Vola.ro menționează următoarele criterii: reduceri, promoții (votate de 70.7% dintre participanți), rambursarea rapidă a banilor (48.6%), oferte flexibile (51.7%), anularea călătoriei fără taxe (51%), asigurări de călătorie (33.4%).Nu în ultimul rând, pe fondul incertitudinii care planează asupra călătoriilor, 69% dintre participanți susțin că li s-ar părea util să își poată anula călătoria indiferent de motiv și să își primească o parte semnificativă din bani înapoi. 

Despre Vola.ro

În 2019 Vola a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere și cea mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10.6 milioane de EUR la un volum de tranzacții de 71 mln EUR.

În luna august, 2020, Vola.ro a lansat Vola Boats, un serviciu de închiriat ambarcațiuni dezvoltat în parteneriat cu Boataround.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.