Prima rețea de încărcare electrică din toată Europa devine o realitate

Scania și MAN, sub umbrela TRATON GRoup, împreună cu Daimler Truck și Volvo Group semnează acordul obligatoriu pentru crearea unei rețele de încărcare în toată Europa, care va face posibilă operarea tuturor vehiculelor electrice de mare tonaj, indiferent de marcă.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Această inițiativă comună reprezintă un pas important în crearea infrastructurii de încărcare din toată Europa și totodată vine ca sprijin pentru Acordul Verde al Uniunii Europene către o tranziție verde pentru a atinge neutralitatea transportului de mărfuri din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.
 
„Găsirea celor mai bune soluții pentru provocarea climatică cu care ne confruntăm la nivel de industrie este prioritatea noastră cea mai urgentă. Când discutăm cu clienții despre camioanele electrice, aceștia întreabă mereu: unde putem încărca? Pentru a-i sprijini cât mai repede posibil, facem echipă cu Daimler Truck și Volvo Group pentru a porni rețeaua europeană de încărcare”, declară Christian Levin, CEO Scania și TRATON Group.
 
Investiția în infrastructura de încărcare este de 500 de milioane de euro
 
Până în prezent, este cea mai mare investiție în infrastructura de încărcare din industria europeană a vehiculelor de mare tonaj. Prin intermediul acesteia, partenerii se angajează să instaleze și să opereze cel puțin 1.700 de puncte de încărcare cu energie verde în apropierea autostrăzilor și a centrelor logistice din întreaga Europă.
 
Inițiativa vine cu un apel la acțiune adresat și altor actori din industrie, precum și guvernelor și factorilor de decizie politică să lucreze împreună pentru o extindere rapidă a rețelei de încărcare, prin investiții în energie regenerabilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.