Primii km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, contractați

Contractul pentru proiectarea şi construirea lotului 3 Arpaşu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,6 km) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, în valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA), a fost semnat, în 16 august, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu antreprenorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

Durata pentru realizarea acestei investiții, finanţae prin Programul de Transport 2021-2027, este de 48 de luni, din care 12 luni sunt de proiectare şi 36 de luni de execuţia lucrărilor.
Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 27 de poduri şi pasaje. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în curând vor fi încheiate și contractele pentru celelalte porțiuni din această autostradă, iar lotul 4 va fi realizat tot de constructorul turc al lotului 3: „Aşadar, după ceva vreme, am reuşit să închidem procedura pe lotul 3 de la Sibiu la Făgăraş. E un lot care e undeva în mijloc, dar eu sper, din ceea ce ştiu ca proceduri în acest moment, că şi pentru celelalte trei loturi, care se află în diverse faze, vor fi semnate contractele, în următoarele săptămâni. Lotul 4 a şi fost câştigat la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, n.r.) de către aceeaşi companie. E o companie puternică, o companie care a făcut lucrări în multe alte zone din Europa şi din Asia şi chiar Africa. E o companie care stă foarte bine şi e solidă financiar, care în acest moment a câştigat contracte în multe zone. Urmează să se finalizeze procedurile şi pe loturile 1 şi 2, astfel încât, într-o lună, poate o lună şi un pic, să avem finalizate toate procedurile pentru cele patru tronsoane de la Sibiu la Făgăraş, de 68 km”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.