Producătorul chinez KSHG Auto Harness se extinde în CTPark Deva II

Producătorul chinez de componente auto KSHG Auto Harness se extinde din nou în România, cu încă 13.000 mp în CTPark Deva II.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator listat la la bursă din Europa de proprietăți industriale și logistice, a închiriat o nouă suprafață de 13.000 mp de spațiu de producție în CTPark Deva II, din vestul României, către KSHG Auto Harness, companie chineză de top în domeniul componentelor auto. Compania își extinde astfel semnificativ prezența în parcul industrial, ocupând deja 8.000 mp de spațiu de producție din 2022, ceea ce reflectă cererea tot mai mare pe care CTP o înregistrează din partea multinaționalelor care doresc să relocheze în regiune producția bunurilor lor destinate piețelor europene.

KSHG Auto Harness ocupă acum o suprafață totală de 21.000 mp în CTPark Deva II, amplasat în apropierea autostrăzilor care fac legătura cu București și cu granițele României cu Serbia și Ungaria. Compania de componente auto a adus prima linie de producție de înaltă tehnologie de acest tip în România, atunci când s-a relocat în CTPark Deva II, în 2022, creând 400 de noi locuri de muncă. De la acest moment și până în prezent, producătorul chinez a preluat noi proiecte de la clienți europeni, această creștere a capacității de producție urmând să conducă la crearea a și mai multor locuri de muncă în România.

Deva, un oraș situat în regiunea istorică a Transilvaniei, alături de împrejurimile sale, cum ar fi comuna Băcia, au devenit în ultimii ani un centru pentru marile companii din industria auto și alte întreprinderi de producție de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre aceste firme căutând să se orienteze către producția „nearshoring” pentru a-și asigura lanțurile de aprovizionare mai aproape de locul unde se află clienții lor. Această evoluție este urmarea pandemiei COVID și a tensiunilor geopolitice care au perturbat lanțurile de aprovizionare, precum și a noilor reglementări ale UE care încurajează producătorii să își stabilească sediul în regiune. Europa Centrală și de Est (ECE) a devenit un punct de atracție pentru producătorii multinaționali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forței de muncă calificate, economiile în creștere și bunele conexiuni cu piețele din Europa de Vest fiind factorii-cheie care atrag companiile în regiune.  

În calitate de dezvoltator și proprietar, CTP urmărește întotdeauna să aibă la dispoziție, în parcurile sale, spații suplimentare pentru dezvoltare, în care chiriașii săi, cum ar fi KSHG Auto Harness, să se poată dezvolta. Acest lucru explică de ce aproximativ 70% din noile contracte de închiriere ale CTP sunt semnate cu chiriași din baza sa de clienți existentă.

Andrei Bentea,senior leasing officer la CTP România, a comentat: Ne bucurăm să vedem că KSHG Auto Harness își extinde capacitatea de producție în CTP Park Deva II. La CTP, ne concentrăm întotdeauna pe crearea spațiului potrivit pentru clienții noștri, spațiu care este proiectat și construit pentru a se potrivi nevoilor lor. Deoarece deținem proprietățile pe termen lung, ajungem să înțelegem cu adevărat businessurile chiriașilor noștri, ceea ce înseamnă că atunci când ei sunt pregătiți să se extindă suntem gata să-i ajutăm. În majoritatea parcurilor noastre industriale, strategia CTP este de a avea la dispoziție terenuri suplimentare alocate pentru dezvoltare, oferindu-le clienților flexibilitatea de care au nevoie pentru a se extinde. Acest lucru este apreciat de mulți dintre clienții noștri multinaționali, care caută tot mai mult să producă nearshoring pentru clienții lor de pe piețele europene.” 

Înființată în 1988, Kunshan Huguang Automotive Electric Co., Ltd. este o companie privată, specializată în dezvoltarea și producția de cablaje auto de înaltă și joasă tensiune. Este lider de piață în acest sector, fiind cunoscută pentru inovația și capacitatea sa de a dezvolta produse de ultimă generație.

CTPark Deva II este situat strategic în Băcia, pe autostrada E79, la doar câțiva kilometri de autostrada A1, care face legătura cu Bucureștiul și cu granițele cu Ungaria și Serbia. De asemenea, beneficiază de legături excelente de transport public către zonele locale din jur

România este a doua piață ca mărime a CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta

Despre CTP

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate la bursă, din punct de vedere al suprafeței brute închiriabile, cu 11,2 milioane de metri pătrați GLA în 10 țări (la 30 septembrie 2023). Compania certifică toate clădirile noi în cadrul BREEAM cu calificativul „foarte bun” sau mai mult și a obținut un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.