Programul MOL de promovare a talentelor, înscrieri la ediția a 19-a

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 19-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sponsorizare tinerilor artiști și sportivi.

Selecția este realizată de un juriu, pe baza unui concurs de proiecte, care ține cont de rezultatele foarte bune obținute anterior de candidați. Ei pot solicita finanțare pentru a achiziționa materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la diferite concursuri, festivaluri, tabere de pregătire, cantonamente.

Programul a fost lansat, în 2006, și este cel mai longeviv din domeniu organizat anual în România. În decursul celor 18 ani de existență, acesta a susținut 3.810 tineri talentați, care au beneficiat de finanțare cu valoare totală de peste 6,6 milioane de lei. Unii dintre ei au obținut rezultate remarcabile la competiții naționale și internaționale, iar câțiva s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an de la Paris. Printre aceștia se află și Miklós Andrea (atletism), David Popovici și Vlad Stancu (înot), Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Szőcs Bernadette (tenis de masă). Artiștii Sânziana Mircea și Ana Karina Voion (pian), Tudor Torge (chitară), Ilinca Țoța (pictură), Olivia Oprea și Vizsnyai Botond (canto), Anna Eliza Pop (design vestimentar) și Dragoș Mihai Dobocan (pictură).

„Aceasta este doar una dintre inițiativele pe care le susținem pe termen lung, prin care investim în proiectele care contează cu adevărat pentru membrii comunității noastre,” a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

Sunt eligibili tineri sportivi și artiști cu vârste între 8 și 18 ani, care pot concura atât individual, cât și în echipe sportive sau ansambluri artistice. Aceștia pot depune aplicațiile on-line pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, până pe data de 14 iunie 2024, inclusiv. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților din ultimii doi ani, recomandări din partea profesorilor pregătitori sau antrenorilor, obiectivele de viitor și bugetul de care au nevoie pentru realizarea obiectivelor descrise în proiect. Fondul total de finanțare din acest an este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în cadrul edițiilor anterioare, pot depune proiecte într-o categorie specială, destinată lor.

„Le recomandăm tinerilor interesați să nu aștepte apropierea deadline-ului pentru înscriere și să aloce timp suficient inclusiv pentru a pregăti documentele opționale, care pot constitui în unele cazuri avantaje importante. Realizările din ultimii doi ani și scopul planificat pentru perioada următoare, obiectivul pentru care solicită finanțare, trebuie explicate foarte clar și cuprinzător. Înscrierea proiectelor este o procedură simplă, iar echipa noastră poate fi contactată pe toată perioada de o lună alocată” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.