PTT Express vrea să devină prima în top la livrarea de colete grele

Compania de curierat PTT Express își propune să devină cel mai important jucător din piața de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel național și CEE.

PTT Express by Filadelfia Group a fuzionat, recent, cu memex, două firme importante de curierat din România. Noua companie, denumită „PTT Express”, va avea ca obiectiv principal de activitate livrarea de colete grele. Flota PTT Express va avea aproximativ 100 de mașini (proprii, dar și prin sub-contractare).

Precizăriletransmise ZIUA CARGO:

Două firme importante de curierat din România au decis să fuzioneze sub denumirea de PTT Express. Este vorba de memex, companie înființată în 2019 cu o investiție de 2 milioane de Euro, și PTT Express by Filadelfia Group, o companie cu 12 ani de activitate în domeniul serviciului de transport colete internațional, iar din 2020 și serviciul de curierat rapid național. 

Lucian Aldescu, CEO PTT Express

În spatele noii structuri se află Filadelfia Group, Memento Group și Lucian Aldescu o asociere puternică, având o experiență vastă în piața de curierat, know-how, logistică și mobilitate. „Viziunea noastră este să devenim cel mai important jucător din piața de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel național și CEE”, afirmă Lucian Aldescu, CEO PTT Express.

Misiunea noii companii, PTT Express, este să le ofere clienților o experiență superioară de livrare: siguranță, eficiență, confort, livrare la timp și la ușă, cu 2 curieri. „PTT Express își concentrează activitatea pe oferirea unei game complete de servicii pentru livrarea coletelor grele, îmbunătățind experiența clienților și a destinatarilor finali.” continuă Lucian Aldescu, CEO PTT Express.

Cristian Pandel, CEO Memento Group

Fuziunea dintre cele 2 firme de curierat înseamnă o putere de investiție mai mare, un sistem IT mai performant și ușor de integrat cu magazinele online, o flotă care numără 100 de mașini, o echipă numeroasă de angajați cu experiență în industrie. Investițiile, în viitorul apropiat, se vor concentra pe deschiderea de noi depozite, introducerea POS-urilor și susținerea unui service-level ridicat al livrării coletelor grele.

Ioan Sighiartău, CEO Filadelfia Group

Despre PTT Express by Filadelfia Group

PTT Express by Filadelfia Group a făcut parte dintr-un grup de firme cu capital 100% românesc și cu o experiență de peste 22 de ani pe piață. În 2021, Filadelfia Group, a avut o cifră de afaceri de 45 milioane de Euro și peste 400 de angajați. Din Filadelfia Group fac parte: Filadelfia International Logistics, Tabita Tour, Servoplus, Filadelfia Turism, Ruefa Escape Travel și Direktasig.

„Povestea PTT Express by Filadelfia Group a început în 2010 odată cu cei care au avut încredere să-și lase coletele pe mâna noastră și ne-au solicitat ajutorul pentru a trimite colete, internațional, către cei dragi. După o perioadă de 10 ani, în care serviciul a funcționat cu succes sub denumirea Poșta Tabita Tour și a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire a produselor și serviciilor, ne-am dat seama că ar fi timpul să trecem la o nouă abordare. Poșta Tabita Tour a devenit PTT Express by Filadelfia Group. După rebranding, curieratul intern, transportul de marfă paletizată, dar și transportul la domiciliu au fost în centrul activității pe care o desfășuram. Serviciul nostru poștal nu a fost doar despre a livra colete, ci și despre a pune zâmbete pe chipurile celor dragi, despre a transmite mai departe, bucuriile, emoțiile și gândurile bune. Astfel, am mărit numărul de depozite și am optimizat rutele existente pentru ca clienții noștri să se bucure de livrări și preluări mai rapide”, afirmă loan Sighiartău, CEO Filadelfia Group.

PTT Express by Filadelfia Group a avut, în 2021, o cifră de afaceri de aproximativ 1.8 milioane Euro, iar pentru primele 6 luni din acest an o cifră de afaceri de peste 1 milion de Euro. Compania are aproximativ 60 de angajați și o flotă de 70 de mașini (mașini proprii, dar și sub-contractate).

Prin această fuziune cu memex, ne-am propus să ne axăm pe o dezvoltare continuă, integritate și excelență. Acestea sunt și valorile noastre pe care ni le asumăm în activitatea zilnică. Ne dorim să oferim clienților noștri o experiență superioară în livrare și să devenim partenerul lor strategic în curieratul intern și extern”, încheie loan Sighiartău, CEO Filadelfia Group.

Despre memex

Compania memex a făcut parte din Memento Group, reprezentând divizia de curierat rapid a acestuia, fiind specializată ȋn livrarea de colete la destinatar sau la puncte fixe de colectare amplasate pe teritoriul României. Compania a fost fondată în 2019 de Cristian Pandel, fondatorul Memento Group din care face parte brandul Christian Tour, și Lucian Aldescu, fondatorul firmei de curierat Pegasus și fost CEO DPD România.

Memento Group a fost fondat în anul 1997, având ca membru fondator cel mai mare operator de turism din România, Christian Tour. Cu sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova și SUA, grupul reunește astăzi companii cu activități diverse în domeniul turismului: turoperatori, servicii de transport rutier, compania aeriană Animawings, un broker de asigurări, o linie de business în real estate și, începând cu 2020, o divizie de retail prin brandul yuga. Memento Group a avut, în 2021, o cifră de afaceri de 200 milioane de Euro.

Compania memex a avut un portofoliu amplu de clienți din zona de e-commerce, fashion și IT. În 2021, memex a avut o cifră de afaceri de aproximativ 240.000 de Euro, iar în primele 6 luni ale anului curent o cifră de afaceri de aproximativ 330.000 Euro. memex are 15 angajați și o flotă de 24 de autovehicule de tip pickup și van (prin sub-contractare).

„memex a fost o companie cu o dezvoltare rapidă, un specialist în colete mici, până în 5 kg, care și-a propus să fie foarte aproape de destinatari, printr-o comunicare permanentă cu aceștia.” afirmă Lucian Aldescu, CEO PTT Express.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.