Punctele de frontieră aeroportuare şi maritime, pregătite de Schengen

Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare pentru pregătirea celor 17 puncte de frontieră aeroportuară şi cinci puncte de frontieră maritime cu care România va intra în Spaţiul Schengen, din 31 martie 2024.

Au fost create fluxuri separate pentru persoanele fără documente şi au fost deschise traficului trei puncte noi, la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Bumbăta, iar prin Valea Vişeului a fost reluat traficul. De asemenea, a fost suplimentat personalul din punctele de frontieră, pentru controlul documentelor şi fluidizarea traficului, a declarat inspectorul general al IGPF, Cornel-Laurian Stoica, luni, la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul 2023.

În 2023, traficul cetăţenilor ucraineni a crescut cu aproximativ 20% comparativ cu anul 2022, din totalul de aproape 7,6 milioane de cetăţeni ucraineni, peste 1,4 milioane fiind minori. Au fost depistați cu intrare ilegală 4.383 de cetăţeni ucraineni, deveniţi ulterior solicitanţi de protecţie temporară sau azil în România, cifră în scădere uşoară cu circa 10% faţă de 2022, anul declanşării războiului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.