„Rabla” 2020: Validarea producătorilor/dealerilor

Sesiunea de validare a producătorilor/dealerilor în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus va fi lansată la începutul lunii martie, a anunţat, în 28 februarie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Având în vedere succesul Programelor Rabla şi Rabla Plus, Administraţia Fondului pentru Mediu depune toate eforturile pentru lansarea celor două linii de finanţare în luna martie 2020, cunoscute fiind aşteptările pe care acestea le creează. În sensul celor expuse, estimăm că sesiunea de validare a producătorilor/dealerilor în cadrul programelor va putea fi lansată în perioada 2 – 6 martie 2020, sens în care invităm solicitanţii să pregătească dosarele de validare, având la bază documentele şi informaţiile din cuprinsul proiectelor de ghiduri postate pentru consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor”, precizează instituţia.

Programul „Rabla” a fost extins, în acest an, și la motociclete, în cazul cărora prima de casare este de 3.500 de lei, față de 6.500 lei pentru o mașină. Există și facilități pentru cei care doresc să cumpere motociclete cu propulsie electrică: bonusurile pot ajunge până la 6.500 de lei.

De asemenea, potrivit Ghidului de finanţare pentru perioada 2020-2024, aflat în dezbatere pe pagina de Internet a ministerului, ecotichetul va fi în cuantum de până la 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, cu excepţia motocicletelor.

Totodată, se poate acorda un tichet de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul decomercializare, pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (excepţie motocicletele), care generează o cantitate de emisii de CO2 de maximum 50 g/km, în regim de funcţionare mixt.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că Programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus” voravea un buget total de 545 de milioane de lei, din care 140 de milioane de lei pentru achiziţia de maşini electrice sau hibrid plug-in.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.