Radu Dinescu, reales președintele IRU

Adunarea Generală a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), l-a reales, în unanimitate, pe Radu Dinescu în funcția de președinte, pentru următorii trei ani, din 2022 până în 2024, împreună cu un nou Executiv Prezidenţial, Consiliul de conducere al IRU.

Alegerile au fost punctul culminant al celor patru zile de întâlniri ale membrilor, săptămâna trecută, desfășurate într-un format hibrid la Geneva și virtual.

Au fost realeși și președinții Consiliilor pentru transportul de mărfuri și pasageri, Asli Çalik și, respectiv, Patrick Westelinck, care sunt și vicepreședinți ai IRU. Au fost adoptate programe de lucru pentru 2022, precum și trei amendamente la Constituția IRU.

Adunarea Generală, Consiliile de transport și alte reuniuni statutare au abordat, de asemenea, o gamă largă de probleme și oportunități din industrie, inclusiv recuperarea după perioada COVID, decarbonizarea, digitalizarea, mobilitatea și problemele comerciale și de frontieră.

Un accent deosebit în ambele consilii de transport a fost pe Green Compact al IRU, discutând și confirmând următorii pași, în special în definirea celor mai bune abordări regionale pentru fiecare dintre cei cinci piloni. Au fost prezentate planuri individuale de implementare pentru fiecare pilon, toate fiind adoptate de ambele consilii.

Consiliul pentru transportul de mărfuri a avut o dezbatere animată pe tema decarbonizării cu președinții membrilor IRU, AISÖ, ATA și CRTA, cu privire la abordările privind prețurile și impozitarea CO2 în Austria și UE, SUA și, respectiv, China.

De asemenea, Consiliul a adoptat în unanimitate o rezoluție de urgență privind criza lanțului global de aprovizionare și a adoptat o nouă poziție privind utilizarea sigiliilor de navigație pentru transportul internațional de mărfuri.

Consiliul pentru transportul de pasageri a dezbătut alte probleme cheie, în special starea industriei la nivel global în urma pandemiei și platformele MaaS (Mobility as a Service).

Următoarele ședințe ale Consiliului și Adunarea Generală vor avea loc în mai 2022.

Începând cu 1 ianuarie 2022, noua conducere a IRU va fi:

Președinte

Radu Dinescu, UNTRR, România

Vicepresedinți

Asli Çalik, TOBB, Turcia

Patrick Westelinck, FBAA, Belgia

Alți membri ai executivului prezidențial

Jan Buczek, ZMPD, Polonia
Vojtech Hromir, Česmad Boemia, Cehia
Andrey Kurushin, ASMAP, Rusia
Michael Oppermann, Deutscher Taxi- und Mietwagenverband, Germania
Erik Østergaard, DTL, Danemarca
Joost Sitskoorn, evofenedex, Țările de Jos
Ramon Valdivia, ASTIC, Spania

Alături de președinții celor două consilii de transport, au fost realeși și ceilalți membri ai consiliului lor:

Consiliul Transport Marfuri

Asli Çalik, TOBB, Turcia
Iro Doumani, OFAE, Grecia
Ursula Nies, BGL, Germania

Consiliul Transport de Pasageri

Patrick Westelinck, FBAA, Belgia
Anna Grønlund, Sveriges Bussföretag, Suedia
Michael Nielsen, DPT, Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.