Rail Action Day – „24 Blue”: 798 de trenuri controlate, 877 de amenzi

Poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi au aplicat 877 de amenzi, în valoare de 248.590 de lei, în timpul acţiunii Rail Action Day – „24 Blue”, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, în perioada 11–13 noiembrie.

La acţiune au participat poliţişti și angajaţi ai companiilor de transport feroviar, care au controlat legitimațiile de călătorie şi au efectuat revizia vagoanelor de călători, fiind efectuate verificări în 549 de staţii de cale ferată şi 798 de trenuri de călători, informează, în 16 noiembrie, CFR Călători.

Au fost legitimate 2.007 persoane, fiind depistați 5 urmăriți și 8 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Pe parcursul activităților, au fost verificate 76 de centre de colectare metale feroase şi neferoase, iar gestionarii acestora au fost instruiți cu privire la obligaţiile de a înscrie corect datele persoanelor care predau astfel de materiale şi de a anunța imediat poliţia transporturi în cazul în care cineva intenționează să valorifice obiecte provenite de la calea ferată. Au fost confiscate 300 kg de metale.

De asemenea, polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 877 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.590 de lei.

Exemple:

1. La data de 12 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Siguranță Publică și Protecție Călători au depistat într-un tren, care circulă pe relația Timișoara-Iași, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în județul Neamț, care, în urma verificărilor efectuate în evidenţele operative ale Poliţiei Române, figura ca persoană urmărită.

Persoana în cauză avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Moinești, pentru infracțiuni la regimul circulației, fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare. Bărbatul fost depus sub escortă în Penitenciarul Gherla, în vederea executării pedepsei.

2. La data de 13 noiembrie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj au depistat în flagrant delict doi bărbați, ambii agenți de pază, unul dintre ei aflându-se în timpul serviciului, în timp ce ar fi sustras combustibil dintr-un vagon cisternă din componența unui tren marfar ce aparține unui operatorul feroviar din București, care era garat în stația CF Jibou.

La controlul efectuat în vehiculul ce aparține unei persoane bănuite, au fost descoperite 8 recipiente din plastic a câte aproximativ 30 de litri fiecare, cu lichid având miros specific de motorină, în recipiente aflându-se aproximativ 225 de litri. Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită ulterior.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.