Rapoarte despre amenințările cibernetice din industria auto

Kaspersky a introdus rapoartele personalizate de informații despre amenințările cibernetice (Threat Intelligence – TI) pentru organizațiile din industria auto, documente care anterior erau disponibile pentru o gamă selectată de clienți.

Iată precizările, în comuniucatul transmis ZIUA CARGO:

Rapoartele TI ale companiei oferă producătorilor de autovehicule o analiză aprofundată a amenințărilor de securitate specifice industriei și identifică informații care ar putea fi utilizate de atacatori pentru a dezvolta atacuri asupra vehiculelor, a infrastructurii vehiculelor conectate și a altor sisteme legate de vehicule.

Numeroase cazuri arată interesul atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto. De la cercetători intependenți și amatori, până la infractori cibernetici, accentul a trecut de la securitatea dispozitivelor incorporate, iar acum se îndreaptă către securitatea vehiculelor per se. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de tehnici de atac și la introducerea de noi cerințe de reglementare pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a rămâne protejați împotriva acestora.

Serviciul TI pentru vehicule ajută organizațiile – de la producătorii de vehicule la furnizori – să rămână la curent cu problemele de securitate relevante care pot influența industria auto și le permite să ia măsurile de remediere corespunzătoare în timp util. Acest serviciu personalizat este conceput pentru a identifica amenințările existente și emergente legate de componentele din vehicul, precum și de infrastructura vehiculelor conectate.

Fiecare raport include o sinteză și o analiză a tendințelor tehnologice legate de atacurile cibernetice din industria auto, cum ar fi incidentele cibernetice, studii recente de securitate, conferințe, discuții pe subiecte importante, forumuri comunitare, precum și informații despre vectorii potențiali de atac asupra backend-ului vehiculului și a infrastructurii serviciilor. Principalele rezultate ale serviciului TI sunt raportul în rezumat, descrieri ale amenințărilor cibernetice și recomandări specifice, precum și notificări privind activitățile cu risc ridicat și vulnerabilitățile adaptate pentru OEM.

Dacă raportul TI constată o amenințare care trebuie soluționată urgent, clienții sunt informați în timp real.

„Având în vedere numărul tot mai mare de tehnologii utilizate în automobilele moderne, este important să nu respectăm doar cerințele de reglementare viitoare, ci să deținem și informații despre toate amenințările posibile – de la vulnerabilitățile unității electronice de control până la atacurile asupra componentelor vehiculului. Oferind informații relevante despre amenințările de securitate, ajutăm producătorii de automobile să gestioneze eficient  aceste preocupări”, spune Sergey Zorin, Head of Kaspersky Transportation System Security la Kaspersky.

„Datorită rapoartelor TI adaptate, implementate de Kaspersky, organizațiilor nu li se oferă doar informații despre cele mai recente amenințări cibernetice, ci primesc și detalii specifice despre modul în care astfel de amenințări le-ar putea afecta. Lucrăm continuu pentru a ne îmbunătăți serviciile TI, astfel încât producătorii să aibă suficient timp pentru a atenua eventualele riscuri care le pot afecta clienții sau le pot manipula tehnologia”, adaugă el.

Mai multe informații despre serviciul de raportare TI, oferit de Kaspersky, și despre modul în care poate ajuta organizațiile auto, sunt disponibile la https://www.kaspersky.com/enterprise-security/transportation-security

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Informațiile vaste despre amenințările cibernetice și experiența în securitate IT deținute de Kaspersky se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali din toată lumea. Portofoliul vast al companiei include protecție endpoint de top și mai multe soluții specializate de securitate și servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky, precum și 250.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaspersky.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.