Reforma semafoarelor, în Bulgaria

Bulgaria vrea să elimine producerea de accidente rutiere, printr-o „reformă” a semafoarelor. Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, au elaborat un nou proiect de ordonanță, pentru a consolida siguranța rutieră prin îmbunătățirea semafoarelor, relatează ROADPOL.

sursă foto: ROADPOL

Propunerea, lansată în dezbatere publică, introduce amendamente pentru conștientizarea șoferilor și eficientizarea traficului rutier.

Lumina galbenă intermitentă, la semafoarele din intersecții

Una dintre modificări vizează adăugarea lumini galbene intermitente la semafoarele din intersecții, menită să-i avertizeze pe șoferii care virează la stânga sau dreapta să cedeze trecerea pentru tramvaiele, bicicliști sau pietoni. În plus, se propune un nou algoritm pentru a determina necesitatea unor semnale separate pentru vehiculele care „fac” la stânga, pe baza datelor privind accidentele de trafic și a ratelor de flux.

Standardizarea dimensiunilor semafoarelor

„Ordonanța abordează, de asemenea, standardizarea dimensiunilor semafoarelor, pentru reglementarea circulației bicicliștilor, potențialul cod de culori al stâlpilor și al consolelor, pentru o mai bună vizibilitate, și software-ul de control centralizat, pentru gestionarea controlorilor de semafoare. În plus, aceasta urmărește să raționalizeze reglementările privind pietonii și bicicliștii și să îmbunătățească accesibilitatea pentru persoanele cu deficiențe de vedere prin semne tactile, braille și semnale sonore distinctive”, precizează ROADPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.