RetuRO extinde capacitatea centrului regional din Bonțida, Cluj

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță extinderea capacității centrului regional din localitatea Bonțida, județul Cluj, primul spațiu industrial care a fost deschis în cadrul programului, în noiembrie 2023, pentru numărarea și sortarea ambalajelor SGR colectate la nivel național.

Astfel, spațiul logistic din județul Cluj va dispune de o suprafață totală de peste 7.100 de metri pătrați, iar în cadrul acestuia vor fi create 50 de locuri de muncă verzi.

Extinderea centrului din Cluj are loc la trei luni de la lansarea Sistemului de Garanție-Returnare în România, pentru a asigura procesarea unui număr din ce în ce mai mare de ambalaje SGR puse treptat pe piață de către producătorii de băuturi și returnate de către consumatori. În primele trei luni de funcționare a Sistemului de Garanție-Returnare, au fost puse pe piață peste 220 de milioane de ambalaje SGR.

Gemma Webb, CEO și președinte al Directoratului RetuRO: „Dezvoltarea centrelor regionale necesare din cadrul  Sistemului Garanție-Returnare este un proces în plină desfășurare, către care se concentrează eforturile noastre în următoarea perioadă. Prioritatea este să ne asigurăm că avem capacitatea de a procesa volumele în creștere de ambalaje din piață. Implementarea unui Sistem de Garanție-Returnare de această complexitate și amploare necesită timp, muncă și răbdare, iar rezultatele de până acum sunt mai mult decât încurajatoare. Este important să ne concentrăm pe misiunea pe care ne-am asumat-o pe termen lung și să recunoaștem că schimbările durabile nu apar peste noapte. Prin educație și conștientizare, efectele pozitive ale Sistemului de Garanție-Returnare vor deveni din ce în ce mai vizibile.”

În paralel, RetuRO va continua dezvoltarea infrastructurii de procesare, prin deschiderea de noi centre regionale care vor asigura capacitatea necesară de a gestiona volumele de ambalaje în creștere ce vor fi colectate în cadrul sistemului. Peste 500 de locuri de muncă verzi vor fi create în centrele de sortare și numărare ale RetuRO din întreaga țară.

În prezent, cele două centre regionale RetuRO deschise în țară, la Bonțida și la Giarmata (județul Timiș) pot procesa împreună aproximativ 1,5 miliarde de ambalaje pe an. În următoarele trei luni, RetuRO pregătește și deschiderea centrelor regionale din județele Brașov, Ilfov, Dolj, Bacău și Prahova.

Investiția în infrastructura de procesare a ambalajelor SGR reprezintă cea mai mare parte din finanțarea 100% privată obținută de RetuRo de la ING Bank, în cadrul unuia dintre cele mai mari credite private acordate în România pentru proiecte de mediu, în valoare de peste 85 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.