ROADPOL: Încălcările de viteză în trafic au crescut în Belgia

Încălcările de viteză în trafic au crescut ca număr și severitate în Belgia, arată rezultatele ultimei operațiuni ale Poliției Federale.

sursă foto: ROADPOL

În perioada 5-6 octombrie, a avut loc cea de-a 17-a ediție a Maratonului național de viteză, organizat de Poliție în 556 de locații din toată țara.

Acțiune

Forțele de poliție integrate au verificat, în total, 792.546 de vehicule. „Remarcăm o creștere cu 4,23% a numărului de șofericare au depășit viteza, față de ediția a 16-a. Numărul permiselor de conducere reținute pentru viteza excesivă este, de asemenea, cu 318 mai mare, față de începutul anului”, a informat serviciul de presă al Poliției Federale.

Rezultate

Rezultatele sunt cu adevărat mari în măsura în care această acțiune de control fusese anunțată masiv și șoferii avertizați. Procentul șoferilor care încalcă încălcarea continuă să crească, de la an la an, ceea ce se explică prin mijloacele tehnice puse la dispoziție serviciilor de poliție (mai multe radare, toleranță zero la viteză în exces).

Promisiune

„De aceea, vom continua să controlăm vitezaîn trafic”, a promis Poliția, precizând că, atunci când este excesivă, viteza rămâne unul dintre ucigașii de pe șosele: „Într-adevăr, reducerea vitezei medii, chiar și cu 1 km/h, poate deja salva vieți”. Potrivit polițiștilor, apariția toleranței zero a camerelor video a fost esențială în lupta împotriva vitezei. Viteza excesivă este încă prea des acceptată social, motiv pentru care Poliția se concentrează asupra tuturor încălcărilor de viteză, minore sau majore.

Numărul de vehicule verificate a fost mai mic decât în ​​timpul operațiunilor anterioare. Scăderea se explică prin munca la distanță pe scară largă, în urma recentei greve a transportului feroviar din Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.