ROADPOL și Autoritatea Europeană a Muncii intensifică inspecțiile

ROADPOL și Autoritatea Europeană a Muncii și-au intensificat cooperarea, prin efectuarea unei alte serii de inspecții comune de aplicare a legii asupra vehiculelor comerciale grele de marfă.

FOTO: POLICE LUXEMBURG

Activitățile comune au avut loc în Belgia, Croația, Germania, Lituania, Țările de Jos și Portugalia, în săptămâna 7-13 februarie, în cadrul operațiunii ROADPOL Truck&Bus.

Concentrare

Pe lângă obiectivele obișnuite ale acțiunii de control, ce vizează supraîncărcarea vehiculelor, depășirea vitezei, conducerea sub influența alcoolului sau defecțiunile tehnice grave ale vehiculelor, inspecțiile comune s-au concentrat în continuare pe respectarea timpilor de conducere și de odihnă și a respectării regulilor tahografului. Acestea au fost modernizate recent prin adoptarea Pachetului UE de Mobilitate 1 promovat de Comisia Europeană, care sprijină acțiunile internaționale comune ROADPOL-ELA, inclusiv financiar prin proiectul STRIDER II.

Eforturi

O astfel de acțiune comună a avut loc în apropierea graniței germano-luxemburgheze pe autostrada 48 Koblenz-Luxemburg. 26 de reprezentanți ai Poliției din Renania-Palatinat și 9 de la ELA au efectuat inspecții ale camioanelor, alături de agenții vamali de la stația Koblenz. Personalul mixt a fost întâmpinat de președintele ROADPOL, Volker Orben, el însuși reprezentant al Poliției din Renania-Palatinat. În cadrul operațiunii de control comun au fost verificate 32 de autospeciale.

În cadrul acestora, s-au constatat 13 încălcări legate de timpii de conducere și de odihnă și utilizarea tahografelor. Au fost depistate alte 13 încălcări ale regulilor generale de circulație precum supraponderea, condițiile tehnice ale vehiculului, viteza de deplasare etc. Vameșii au găsit potențiale probe pentru două dosare penale privind dumpingul social, de ex. tratarea incorectă în ceea ce privește salariile șoferilor. Într-un alt caz, a fost depistată o angajare ilegală, urmând a fi declanșată o investigație suplimentară. În urma inspecției, 6 camioane nu au avut voie să-și continue călătoria.

Tehnologie

O altă inspecție transfrontalieră comună a avut loc pe autostrada A6, „Aire de Capellen”, o cale de tranzit importantă între Belgia și Franța în Luxemburg. Organizată de „Truck-Group” din cadrul Poliției Naționale Rutiere, campania a fost prezentă de ofițerul național de legătură al ELA din Luxemburg și a fost încadrată de 10 polițiști. În total, au fost verificate 25 de camioane cu 28 de infracțiuni constatate, majoritatea referitoare la regulile de conducere și de odihnă. În timpul operațiunii, Poliția Rutieră din Luxemburg a folosit sistemul VDO DSRC (INELO) pentru a colecta date prin radio de la tahografele de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.