ROCA Industry: ECO Euro Doors, acționar principal la Workshop Doors

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry anunță semnarea contractului de achizitie prin care ECO Euro Doors, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, achiziționează 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Ionuț Bindea

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009 pe piața ușilor de interior, având două facilități de producție, în Reghin și Petelea, județul Mureș. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro în 2022, iar în activitatea de producție proprie un procent considerabil este destinat exportului. 

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry: „Achiziționarea Workshop Doors reprezintă un pas important în consolidarea holdingului și o promisiune respectată – 3 noi achiziții în cursul anului 2023. Întrăm, astfe,l într-un stadiu de dezvoltare și scalare în segmentul ușilor de interior, o piață dominată de importuri și produse de slabă calitate. Avem deja exemple de succes în holding privind transformarea companiilor locale în performeri regionali, sub management performant de holding. Planurile noastre strategice se bazează pe infuzie de capital și know-how specializat, pentru a contura noi standarde de calitate în România și a înclina balanța consumatorilor către produsele fabricate în România”.

Achiziția Workshop Doors, anunțată la nivel de intenție în luna iulie a acestui an, este în linie cu strategiile de dezvoltare ale ROCA Industry și ale companiei ECO Euro Doors, deținută direct. Această achiziție urmărește consolidarea poziției de piață a celor doi jucători, inclusiv ca urmare a unor sinergii care pot fi folosite pentru optimizarea costurilor, creșterea capacității de producție, diversificarea gamelor cu noi produse, acoperind toate segmentele de preț și asigurând o ofertă variată. 

Conform cu termenii și condițiile tranzacției, ECO EURO DOORS are posibilitatea de a cumpăra un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors. 

ECO Euro Doors este producătorul român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale cu cea mai mare capacitate de producție din România, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajați și o experiență de 28 de ani pe piaţa de materiale de construcții, acesta produce în principal uși pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele sunt distribuite la nivel național, prin intermediul retailerilor DYI, dar și al rețelei de distribuitori specializați. 

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009, deține 2 fabrici proprii, la Reghin și Petelea, jud. Mureș. Compania avea 184 de angajați și o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.  

ROCA Industry este primul holding industrial de materiale de construcții din România, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, înființat de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.