România – locul 6 mondial ca nr. de expozanți la EXPO REAL München

Pentru a noua oară consecutiv AHK România a organizat standul comun al României la EXPO REAL München. Trei zile pline de târg, un program intens de întâlniri și discuții individuale la fiecare stand. Toți factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit, în perioada 11–13 octombrie, la EXPO REAL München, târgul reușind încă o dată să fie punctul de întâlnire principal al branșei.

Peste 19.200 de participanți din 52 de țări (2019: 46.747 / 76) au venit la EXPO REAL din München. Numărul total de participanți a inclus 9.916 specialiști (2019: 22.065) și 9.296 de reprezentanți ai companiilor (2019: 24.682). 

Cei 1.198 de expozanți provin din 29 de țări (2019: 2.189 / 44). În afară de Germania, primele zece țări expozante au fost: Austria, Olanda, Polonia, Elveția, Portugalia, România, Spania, Franța, Serbia și Italia. „A fost o atmosferă de încredere care se simțea peste tot în sălile de expoziție. 1.198 de expozanți și peste 19.200 de participanți au profitat intens de cele trei zile de EXPO REAL pentru a demara proiecte viitoare, pentru a aduna informații și pentru a-și întreține contactele”, explică Klaus Dittrich, CEO al Messe München. „Comparativ cu anii record de dinaintea pandemiei Corona, târgul a fost, în mod firesc, mai mic. Dar noul start a fost un succes și EXPO REAL s-a dovedit încă o dată a fi cel mai important târg imobiliar din Europa“, a concluzionat Dittrich.

Din standul României au făcut parte reprezentanți ai autorităților locale în căutare de investitori interesaţi de amplasamente la noi în ţară precum și cei ai mediului privat, având ca activități de bază dezvoltarea de parcuri industriale, servicii logistice integrate, servicii de proiectare și arhitectură, construcții civile și industriale. Standul a fost format din AFI Europe, Alma Consulting, orașul Buzău, Ceetrus, orașul Iași Parcul industrial și tehnologic Siret, Olympian Parks, orașul Reșița, Rec Partners, Hotspot Workhub, Sagului Logistic Center, Speedwell, WDP Development Romania. De asemenea prezente au fost cele două asociații de profil: Asociația Română a Investitorilor în Real Estate și Bucharest Real Estate Club.

Pavilionul României a fost foarte bine poziționat în prima din cele cinci hale ale expoziției, iar proiectele din țara noastră s-au bucurat de un interes sporit. Participanții standului comun românesc au avut permanent întâlniri pe parcursul celor trei zile ale târgului.  

Expo Real, aflat anul acesta la a 23-a ediţie, a reprezentat pentru co-expozanţii români o oportunitate excelentă de a întâlni şi interacţiona cu participanți din numeroase ţări, dovedind, în ciuda pandemiei, că este un pandant al networking-ului internaţional, al proiectelor de anvergură, al investiţiilor şi finanţărilor transfrontaliere. Aici se reunesc toate verigile lanţului de valori din domeniu – de la dezvoltatori de proiecte, investitori şi finanțatori, la regiuni economice şi oraşe – transformând expoziţia într-un eveniment unic pe piaţa internaţională.

Numeroasele prelegeri și discuții din programul de conferințe, precum și prezentări ale expozanților și ale start-up-urilor au fost înregistrate și vor fi disponibile pe platforma online EXPO REAL ONLINE până la jumătatea lunii noiembrie 2021.

Teme importante de viitor ce s-au cristalizat în urma ediției de anul acesta a EXPO REAL sunt: Corona, schimbările climatice și digitalizarea. Următoarea ediție a EXPO REAL va avea loc între 4 și 6 octombrie 2022 la München.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.