Românii vor putea merge fără pașaport în Turcia

Românii vor putea circula fără pașaport în Turcia, doar pe baza cărții de identitate, conform unui decret semnat, în 21 mai, de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan, în contextul vizitei prim-ministrului Marcel Ciolacu la Ankara.

Decretul va intra în vigoare de la 1 iunie a.c. și nu se bazează pe reciprocitate, astfel că numai românii vor beneficia de el.

Potrivit decretului prezidenţial publicat deja în Monitorul Oficial turc, cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile. Vizita premierului român vizează și semnarea unui acord care prevede liberalizarea exportului de oi. Acest acord a fost sistat începând cu 2017.

În anul 2023, comerţul bilateral s-a ridicat la peste 10 miliarde de dolari. Investiţiile turceşti în România se situau pe locul 14 în ceea ce priveşte ţara de rezidenţă a investitorilor, cu 18.755 de societăţi cu capital turcesc, în martie 2024, precizează Executivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.