Schimburile comerciale româno-germane au depășit 40 mld. euro

AHK România anunță rezultatele schimburilor comerciale bilaterale pe anul 2023, preluate de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis. 

Schimburile comerciale între Germania și România au însumat, anul trecut, 40,8 miliarde de euro. Țara noastră a ajuns pe locul 17 între partenerii comerciali ai Germaniei, o urcare de trei poziții față de anul precedent.

Creșterea volumului schimburilor comerciale comparativ cu anul 2022 este de 6,3%. Importurile din România s-au ridicat la 19,4 miliarde de euro (+ 9,8%), iar exporturile Germaniei către România au atins 21,5 miliarde de euro(+3,3).

„Observăm că România a urcat în topul partenerilor comerciali ai Germaniei. Acest fapt ne arată că dinamica relațiilor bilaterale de comerț între cele două țări se menține, în ciuda numeroaselor provocări. România reușește să convingă multe companii germane că este un amplasament de afaceri atractiv. Sunt interesate în special acele companii care doresc să-și sporească reziliența față de lanțurile internaționale de aprovizionare, precum și cele care caută un amplasament investițional inovator pentru cercetare și dezvoltare în Europa”, spune Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România. 

Cu acest volum al schimburilor economice, Germania rămâne primul partener comercial al  României.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.