Se consolidează rolul strategic al Portului Constanţa, prin lucrări majore la infrastructura feroviară

Guvernul va aproba începerea procesului de expropriere pentru proiectul crucial de modernizare al infrastructurii feroviare a Portului Constanța.

sursă foto: USER

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în 28 septembrie, că aceste modificări vor permite Portului Constanța să-și sporească rolul strategic, în special în ceea ce privește exporturile de cereale.

„Domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrează în continuare la viteză maximă la un proiect esenţial. Este vorba despre modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa. Astăzi aprobăm declanşarea procedurii de expropriere. Acest fapt va permite primelor două etape la aceste lucrări majore de infrastructură feroviară ca Portul Constanţa să-şi consolideze rolul strategic, mai ales în privinţa exporturilor de cereale”, a precizat Marcel Ciolacu.

Guvernul are în vedere un proiect de hotărâre privind deschiderea procedurilor de expropriere a tuturor bunurilor imobiliare private, o listă a imobilelor proprietate publica a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale situate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Modernizarea Infrastructurii feroviare din Portul Constanţa”: Etapa 1 – Valu lui Traian şi Etapa 2, aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Agigea, Constanţa şi Valu lui Traian – judeţul Constanţa. 

Reţeaua de transport feroviar din România este conectată la reţeaua de transport feroviar europeană şi deserveşte deopotrivă transportul de călători cât şi transportul de marfă. Portul Constanța este portul principal al României și principal nod de acces maritim al Coridorului Rin-Dunăre. Zona portuară, inclusiv infrastructura feroviară CFR din interiorul portului, este legată de sistemul feroviar național și de rețeaua centrală TEN-T.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.