Șef nou la Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Gigi Gavrilă este noul președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în 7 martie în Monitorul Oficial.

Astfel, Gigi Gavrilă îl înlocuiește pe Marian Păun, cu rang de Secretar de Stat. Numirea a avut loc prin propunerea formulată de ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Gigi Gavrilă este membru fondator al Asociatiei Inginerilor Feroviari din Romania – AIFR, in prezent fiind prim-vicepreședinte al acesteia si membru in prezidiul Asociatiei Inginerilor Feroviari Europeni – UEEIV, potrivit Club Feroviar.

Noul Presedinte al Autoritatii pentru Reforma Feroviara este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Transporturi, avand si cursuri post-universitare din 2006 in domeniul managementului proiectelor cu finantari internationale.

Dupa o experienta feroviara nationala dobandita in cadrul CFR SA si al Autoritatii Feroviare Romane (AFER), incepand ca inginer stagiar si pana nivel de sef de departament, Gavrilă a fost ulterior acceptat ca Manager de Proiect la Institutul European de Cercetari Feroviare din Utrecht, Olanda. Dupa intoarcerea in Romania, in 2004, a lucrat exclusiv in domeniul privat.

Gigi Gavrila se alatura participantilor care vor lua cuvantul in deschiderea Conferintei  Club Feroviar dedicata Infrastructurii, eveniment ce are ca tema principala “Dezvoltarea pietelor feroviare in Europa Centrala si de Sud-Est pentru 2030 si dupa”.

La eveniment si-au anuntat participarea Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, directorii companiilor feroviare de stat CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori, Metrorex, reprezentanti ai organizatiilor care se ocupa cu reglementarea si controlul domeniului feroviar, precum AFER si Consiliul Concurentei, dar si reprezentanti ai companiilor care executa constructia sau modernizarea infrastructurii feroviare, dintre care amintim: ALSTOM, GRAMPET Group, SIEMENS, voestalpine VAE Apcarom.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.