Șeful Vămilor, reclamat de protestatari, a fost demis la propunerea lui Boloș

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis, în 18 ianuarie, pe șeful Vămilor, Ion Cupă, care a fost reclamat de fermierii și transportatorii protestatari că tolerează contrabanda cu cereale aduse din Ucraina în România. Fermierii au protestat în toată țara, de 9 zile consecutiv, iar de luni au blocat, la punctele de trecere a frontierei (PTF) Siret, Urziceni și Albița accesul TIR-urilor cu cereale din Ucraina.

„Domnul Marcel Boloș (ministrul Finanțelor – n.r.) a fost prompt, după ce a primit semnale la întâlnirea cu protestatarii privind problemele din vămi, și a propus azi schimbarea conducerii Autorității Vamale Române, cu o persoană pe care am înțeles că și-o asumă și sunt ferm convins că, săptămâna viitoare, vom cere noii conduceri a Vămilor să vină cu rezolvări rapide la toate cerințele legitime ale fermierilor și transportatorilor”, a declarat premierul.

Printr-o altă decizie, Ciolacu l-a numit, în locul lui Cupă, pe Marcel Simion Mutescu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Vamale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.