Semaforizare inteligentă: Contracte prin PNRR, semnate la PMB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru modernizarea și extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Valoarea proiectelor este de aproximativ 25 milioane de euro, din care 12,5 milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din București se va realiza în patru etape, iar contractele semnate vizează etapele 1, 2 și 3.

Precizările primarului Nicușor Dan:

„Prima etapă presupune modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții, aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni. Această etapă include și amplasarea în Capitală a 220 de stații de încărcare mașini electrice.

Prin etapa a doua se urmărește creșterea capacității centrului de trafic actual, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncționale etc.). Se au în vedere noi soluții de detecție a vehiculelor (camere video, senzori magnetici etc.).

În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea unui număr de 194 intersecții semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecții sau treceri de pietoni nesemaforizate dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS, din perspectiva eficientizării Sistemului Integrat de Management al Traficului. Pentru aceste investiții, vom aplica în cadrul altor programe de finanțare nerambursabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.