Separatoare pentru tramvai

RATB finalizat primul tronson de separare a liniilor de tramvai 1 și 10 de traficul auto general – între Bd. Timișoara și Șos. Viilor – și continuă pe al doilea, de la Pasajul Obor la B-dul Timișoara, pe Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Vasile Milea.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Gardul a fost montat la limita de protecție dintre calea de rulare și a treia bandă de circulație auto. În cazul apariției ambuteiajelor, vehiculele de urgență (ambulanță, pompieri, poliție, intervenții), precum și autobuzele RATB pot utiliza culoarele proprii de circulație destinate tramvaielor.

Lungimea totală a traseului celor două linii de pe inelul central al orașului este de 21,6 km, din care 19,6 km vor fi delimitaț cu gard de protecție, iar circa 2 km – cu stâlpi flexibili.

RATB execută lucrări pe 8,16 km, iar pe restul – Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA.

Liniile 1 și 10 are un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piața Sudului, C-tin Brâncoveanu, Eroii Revoluției, Str. Viilor, Str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piața Victoriei, Șos. Ștefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Văcărești.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.