VIDEO. Sistem de preselecție a TIR-urilor care nu au risc de depășire a maselor, la Nădlac II

CNAIR testează prin DRDP Timișoara, pe Autostrada A1 la PTF Nădlac 2, pe sensul de intrare în țară, un sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă.

Un prim sistem similar a fost introdus în urmă cu circa un an, pe sensul de ieșire din țară prin PTF Nădlac 2, și a avut ca rezultat o scădere a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră.

Cu ajutorul sistemului multiplatformă securizat de senzori, automarfarele care trec pe la poarta 4 și nu prezintă risc de depășiri de mase sunt dirijate, printr-un mesaj transmis pe un ecran, pe o bandă rapidă, amenajată special, unde autocamioanele nu mai sunt cântărite.

Însă vehiculele care prezintă risc de depășire a maselor maxim admise sunt dirijate pe cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire.

Pe artera inscripționată EU 🇪🇺 vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe artera inscripționată ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state UE, dacă artera inscripționată EU este suprasolicitată sau artera ALL TRUCKS este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.