Sistemul EXAMATION al Bridgestone, votat „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope 2017”

Emilio Tiberio, Preşedinte C&D, Bridgestone EMEA, primeşte premiul „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope” în numele companiei.
Emilio Tiberio, Preşedinte C&D, Bridgestone EMEA,
primeşte premiul „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope” în numele companiei.

Sistemul EXAMATION al Bridgestone a fost votat drept „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope 2017”, ca o afirmare puternică a investiţiei continue în cercetare şi dezvoltare (C&D).

Juriul independent a fost format din 27 de experţi de top din industria anvelopelor iar distincția a fost acordată în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Premiilor Internaţionale pentru Inovaţie şi Excelenţă în Domeniul Tehnologiei Anvelopelor.

Anunţul a fost făcut la o ceremonie de gală, în timpul Expoziţiei Tehnologia Anvelopelor din Hanover, Germania, pe 15 februarie, unde Emilio Tiberio, şeful departamentului C&D Bridgestone EMEA, a primit premiul în numele Bridgestone Corporation. El a declarat: „Suntem foarte mândri că sistemul EXAMATION de asamblare a anvelopelor a fost distins cu acest premiu prestigios. Credem că aplicarea tehnologiei informaţiei şi a inteligenţei artificiale pe care le deţinem asupra sistemului de producţie va crea beneficii mari şi ne va ajuta să ne îndeplinim angajamentul de a fi în slujba societăţii prin servicii de calitate”.

Juraţii au aplaudat realizarea Bridgestone în utilizarea inteligenţei artificiale într-o fabrică de anvelope. Prima aplicare a tehnologiei în 2016 la fabrica din Hikone, Japonia, s-a dovedit atât de reuşită, încât s-a decis implementarea EXAMATION la scară mai largă. Ulterior, sistemul a fost introdus în farica Tatabanya din Ungaria şi în noua fabrică din Rusia.

bridgestone premiu

Shunichi Yamazaki, Preşedinte al Institutului de Cercetare pentru Vehicule Inteligente din Japonia şi membru al juriului, a adăugat: „În Japonia, o generaţie de ingineri cu o înaltă calificare a atins vârsta de pensionare. Transferul complet de cunoştinţe, de la profesionişti la tineri colegi, poate fi dificil. Sistemul propus de Bridgestone este un substitut al acestor îndemânări, prevenind erorile umane şi îmbunătăţind eficienţa şi calitatea producţiei. Măsoară nu mai puţin de 480 de puncte de calitate prin senzori şi efectuează control automat în timp real prin inteligenţa artificială, astfel încât o anvelopă poate fi asamblată în condiţii optime. Este de aşteptat ca acest tip de tehnologie inteligentă să devină un sistem de referinţă în toate industriile de producţie.”

Graham Heeps, editor la revista Tire Techonology International şi Preşedinte al juriului, a declarat: „Folosirea inteligenţei artificiale şi analiza datelor vor fi o tendinţă importantă în multe industrii de producţie în următorul deceniu. Sistemul inovativ EXAMATION de la Bridgestone este dovada că industria anvelopelor se află în top din punct de vedere al tehnologiei de producţie.”

Este a şasea oară când Bridgestone câştigă un premiu pentru Tehnologia Anvelopelor de la debutul evenimentului în 2008. În anul de inaugurare şi în 2016, Bridgestone a câştigat premiul Producătorul de Anvelope al Anului, urmat de premiul în Tehnologie pentru tehnologia CAIS în 2012 şi tehologia „ologic” pentru reducerea rezistenţei de rulare în 2013, dar şi premiul pentru Realizarea de mediu a Anului în 2013 pentru noul Centru Tehnic American din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.