Situaţia muncitorilor sezonieri români, analizată de ministrul Muncii şi ambasadorul Germaniei

Politicile de muncă şi situaţia muncitorilor sezonieri români au fost discutate, în 23 august, de ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer.


Precizările MMSS:

„România și Republica Federală Germania împărtășesc valori comune, iar relațiile bilaterale sunt strânse inclusiv din punct de vedere al domeniului muncii. Germania este cel mai mare investitor străin din România, iar în Germania lucrează peste 200.000 de muncitori sezonieri, alți circa 500.000 având contracte de #muncă pe perioade mai lungi.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și ambasadorul Peer Gebauer au stabilit în cadrul întâlnirii că este nevoie de o corelare mult mai bună a politicilor privind piața muncii, politici care să fie pro-active și să aducă plus-valoare ambelor state. În acest sens se va intensifica și diversifica la nivel de experți cooperarea dintre MMSS și Ministerul Federal din Germania, inclusiv la nivelul instituțiilor subordonate.
 
Unul dintre obiective este acela de a îmbunătăți situația muncitorilor sezonieri români în Germania, iar în acest sens va fi realizată o foaie de parcurs comună.
 
De asemenea, va fi intensificată campania de informare pentru românii care lucrează în Germania, astfel încât aceștia să își cunoască mult mai bine drepturile în raport cu angajatorii lor.
 
Discuțiile au vizat și eforturile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a elabora o reformă adecvată a sistemului de asistență socială pentru ca persoanele vulnerabile să fie cât mai bine protejate.
 
În acest sens se lucrează deja la o lege care în curând va fi pusă în transparență decizională, după care se va merge cu aceasta în Parlament”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.