Slovenia: Camioanele de peste 7,5 t – interzise noaptea pe A1, din 2021

Camioanele care depășeasc 7,5 tone nu vor mai fi lăsate să circule pe autostrada A1 de la Šentilj la Koper, în timpul zilei, începând din 2021, a anunțat ministrul sloven al Infrastructurii Jernej Vrtovec, potrivit AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria. 

Ministrul a subliniat că, începând cu 2021, numai acele secțiuni ale A1 care sunt cu trei benzi vor fi scutite de interdicția de depășire. Această decizie a fost luată în cooperare cu operatorul național de autostrăzi DARS. 

Interdicția de depășire este menită să asigure un flux optim de trafic și mai multă siguranță. Textul legal cu detalii nu a fost încă publicat.

Potrivit DARS, o interdicție de depășire a A1 este deja în vigoare pe anumite secțiuni ale autostrăzii în anumite momente, deoarece aceasta este una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din țară. Concret, camioanele nu au voie să depășească în tuneluri, la intersecțiile autostrăzii și în unele ocoliri din zonele urbane. Aceste secțiuni de drum au marcaje speciale și sunt semnalizate. 

Amenda este, în prezent, de 300 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.