Șova: Loturile 1 și 2 Câmpia Turzii – Ogra – Tg Mureș, la recepție

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, a verificat în 27 noiembrie stadiul lucrărilor de pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Câmpia Turzii- Ogra-Târgu Mureș.

Lucian Șova a declarat, la începutul vizitei, la nodul de la Iernut – intersecția cu DN 14A: “Cele două loturi sunt pregătite pentru recepție și, implicit, pentru deschiderea traficului. În acest an, se va circula pe cele două loturi, dar trebuie respectate condițiile de siguranță a traficului. Am venit aici pentru că este vremea să evaluăm ce s-a lucrat. Au fost multe probleme pe șantiere, m-am implicat încă de la începutul mandatului meu. Problemele legate de autorizații s-au rezolvat suficient de repede pentru ca antreprenorii să aibă front de lucru. (…) Vin aici pentru că este important să iau decizii. Nu vin în vizite cu caracter electoral”.

Despre Autostrada Târgu Mureș – Iași, pe care Parlamentul a aprobat-o prin lege să se realizeze din fonduri europene, ministrul Transporturilor a spus că în decembrie anul acesta sau la începutul lunii ianuarie 2019 va fi lansat studiul de fezabilitate.

“Legat de A8, așa cum am spus-o întotdeauna este un proiect care va fi făcut pe fonduri europene, este un proiect al cărui studiu de fezabilitate îl vom lansa fie în decembrie, fie la începutul lunii ianuarie. Acest proiect nu a fost, nu este și nu va fi niciodată exclus din planurile Guvernului și ale CNAIR”, a declarat Lucian Șova.
Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.
Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.
Comisarul european Corina Crețu declara că autostrada poate fi eligibilă pentru cofinanţare din fondurile europene structurale şi de investiţii şi este responsabilitatea autorităţilor române să pregătească un proiect în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.