Spania: șoferii de camion nu vor mai efectua operațiuni de încărcare și descărcare

Guvernul spaniol a aprobat, pe 1 martie, Decretul-lege Regal 3/2022, care cuprinde prevederile unui acord încheiat între Ministerul Transporturilor și Comitetul Național de Transport (CNTC) din Spania, federația asociațiilor profesionale ale transportatorilor rutieri. 

Documentul a fost publicat în Jurnalul Oficial spaniol pe 2 martie, dar trebuie ratificat de către Parlament într-un termen de 30 de zile.

Conform presei internaționale, documentul răspunde mai multor revendicări ale transportatorilor spanioli, printre care se numără și interdicția explicită de a efectua operațiuni de încărcare și descărcare a mărfurilor de către șoferi. Această prevedere vizează șoferii tuturor vehiculelor de peste 7,5 t, pe teritoriul spaniol, în afara câtorva activități specificate (mutări, cisterne, transport de vehicule, de agregate și de animale vii).

Pentru aplicarea acestei interdicții, textul stipulează un termen de lase luni de la data publicării în Jurnalul Oficial. Nerespectarea acestei prevederi este considerată infracțiune și este penalizată cu o amendă de până la 6.000 de euro. 

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.