Sprijin pentru Garda irlandeză să amplaseze mai multe radare

Garda Siochana, membră a ROADPOL, a primit un sprijin puternic în eforturile sale de a amplasa mai multe radare pe drumurile irlandeze, potrivit celui mai recent Buletin informativ al Rețelei europene de poliție rutieră.

Potrivit RSA, radarele de viteză medie de pe autostrăzi conduc la o rată de respectare a limitelor de viteză de peste 95%. FOTO: GARDA.IE

Președintele Autorității Irlandeze pentru Siguranța Rutieră (RSA), Liz O’Donnell, a susținut planul Gărzii de a introduce mai multe camere de luat vederi pentru viteză medie și a promis că va sprijini lupta pentru creșterea cu 20% a bugetului camerelor.

În prezent, camionetele de control al vitezei operate de compania GoSafe în numele Gărzii reprezintă cea mai populară măsură de control al vitezei. Locațiile în care acestea pot fi folosite sunt publicate online pe site-ul web al Gărzii, fiind și marcate prin indicatoare rutiere albe și negre. În total, există 1.373 de zone cu radare de siguranță în Irlanda, de obicei pe porțiuni de drum pe care s-au produs accidente grave legate de viteză, în trecut. Pe lângă cele operate de GoSafe, Garda operează și un număr mai mic de radare cu dube.

Dispozitive

În prezent, Garda face presiuni pentru introducerea mai multor radare de măsurare a vitezei medii, dintre care țara are acum doar două. „Este foarte important ca Garda să declare public că este nevoie de o mai mare aplicare a legii și propune o extindere a acestor radare de viteză medie. Avem doar două în țară, în acest moment, și acestea funcționează la capacitate maximă. Acestea încetinesc șoferii și schimbă comportamentul șoferilor”, a declarat O’Donnell. „Camerele de supraveghere a vitezei medii sunt costisitoare. Cred că fiecare unitate costă între 30.000 și 50.000 de euro. Deci, știți că vor costa bani”, a conchis șefa RSA.

Forța de muncă

Când a fost întrebată dacă ar dori să vadă mai mulți agenți în unitățile de poliție rutieră, O’Donnell a răspuns „bineînțeles”. În urmă cu câțiva ani, existau 1.100 de polițiști rutieri, iar în prezent această cifră a scăzut la 650, ceea ce reprezintă o provocare pentru Gardă în ceea ce privește recrutarea și alocarea de resurse, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.