STB, capital majorat pentru o autobază electrică și modernizarea a 70 de tramvaie

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va construi o autobază electrică și va moderniza 70 de tramvaie, după ce Consiliul General al Municipiului București (CGMB) i-a majorat cu 301 milioane de lei capitalul social, printr-o hotărâre adoptată în ședința din 31 ianuarie. 

După majorare, capitalul social al STB a ajuns la valoarea de 477 de milioane de lei, sumă din care 99,89% este deţinut de Primăria Capitalei, iar 0,11%, de judeţul llfov.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a declarat la şedinţa Comisiei de transporturia CGMB, în 30 ianuarie, preciza că autobaze electrică va fi construită pe un teren din Giulești, aflat în proprietatea societății, iar investiţia se ridică la valoarea de 42 de milioane de lei.

Totodată, modernizarea a 50 de tramvaie V3A va costa 176,3 milioane de lei, a 20 de tramvaie Tatra, suma de 65,45 milioane de lei, iar finalizarea unui tramvai Bucur LF,  6,8 milioane de lei. Restul banilor vor fi utilizați pentru reparaţii capitale pentru patru caroserii de tramvaie V3A (3,22 milioane de lei), reparaţii generale pentru patru caroserii de tramvaie (7,54 milioane de lei.

Adrian Criț, Nicușor Dan

„Practic, prin modernizare se va schimba şi echipamentul de tracţiune. Toate tramvaiele vor fi transformate în tramvaie cu accesibilitate sporită, cu podeaua la nivelul peronului pentru o porţiune de cel puţin 35% din întreaga suprafaţă a tramvaiului şi dotarea cu sisteme de climatizare pentru salonul pasagerilor şi cabina manipulantului”, a precizat directorul general al STB, Adrian Criț.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.