STB își decontaminează toate vehiculele

Societatea de Transport București (STB) începe, în noaptea de sâmbătă spre duminică (29 februarie – 1 martie), decontaminarea, cu soluții care distrug virusurile, a tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant (dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul – troleibuze).

Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceață densă de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virusurile. Acest proces se va desfășura permanent și va cuprinde, etapizat, toate vehiculele.

În paralel, STB a început, tot pe timpul nopții, un program de curățare a celor 480 de refugii – cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. De asemenea, sunt curățați de vegetație și vopsiți la bază aproximativ 10% dintre cei 15.000 de stâlpi aflați în administrare.

„STB face apel la călători să respecte eforturile angajaților săi și păstreze curățenia, atât în vehicule, cât și în stații, dovedind un comportament și spirit civic responsabile. În cazul în care un vehicul aflat în traseu nu corespunde din punct de vedere al curățeniei, călătorii pot comunica acest lucru, menționând numărul de inventar/ numărul de înmatriculare și linia pe care circulă acesta, la adresa de e-mail relații.publice@stbsa.ro, pentru a se interveni operativ”, precizează reprezentanții societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.