STB, premiu pentru serviciile digitale de plată în vehicule

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a fost desemnată câştigătoare la secţiunea „Adopţie Plăţi Electronice – Implementarea Anului” la cea de-a XXI-a ediţie a Galei NOCASH. Acest eveniment al industriei serviciilor financiare şi de plăţi din România se organizează în fiecare primăvară, începând cu anul 2002.

În cadrul Galei se acordă premiile de excelenţă pe baza activităţii din anul anterior, fiind nominalizate cele mai relevante lansări şi decizii de business din piaţă.

„Pentru a surprinde dinamica pieţei de profil, care înregistrează o efervescenţă fără precedent, în acest an, organizatorii au introdus o serie de categorii noi. Votul aparţine unui juriu reprezentativ pentru industria de plăţi, fiind format din peste 100 de persoane, experţi NOCASH: directori departamente carduri sau canale alternative ale emitenţilor, reprezentanţi ai schemelor de plată, procesatorilor de card, furnizorilor de infrastructură, şi, nu în ultimul rând, ai autorităţilor de autorizare, reglementare şi supraveghere”, se menţionează într-un comunicat al STB.

STB a demarat, la finalul anului 2021, procedura de achiziţie a serviciului de plată ce permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat – tramvai, troleibuz sau autobuz.

„Până acum, plata cu cardul bancar era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid. Odată cu digitalizarea serviciilor de plată, călătorii pot folosi cu uşurinţă, fără costuri suplimentare, dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociate unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare. Un alt avantaj al acestei soluţii este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB.

Montarea validatoarelor smart, la ultimele 700 de vehicule STB

Operatorul de transport din Bucureşti a demarat, pe 25 mai, procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule care nu deţineau încă tehnologia plăţii cu cardul bancar. Până la acea dată, validatoare de acest tip erau disponibile în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.