TAROM: Destinaţii în sezonul de iarnă 2023/2024

Compania TAROM are incluse 69 de destinaţii în sezonul de iarnă 2023/2024, împreună cu partenerii săi, şi 27 de destinaţii operate cu aeronave proprii, toate însumând 247 de frecvenţe săptămânale.

TAROM va opera zboruri zilnice către Londra şi Madrid, iar pentru destinaţiile Bruxelles, Atena şi Tel Aviv a programat 6 frecvenţe săptămânale. Din motive de siguranţă, zborurile către destinaţia Tel Aviv sunt suspendate, până în data de 21 noiembrie 2023, urmând ca reluarea operării comerciale să fie analizată în funcţie de situaţia din Israel.

Oferta de călătorie către destinaţia Paris include 30 de zboruri săptămânale, operate împreună cu partenerul Air France, dintre acestea două zboruri zilnice sunt operate cu aeronave TAROM. Tot o operare de două zboruri zilnice este prevăzută şi pentru destinaţia Amsterdam. Operarea către destinaţia Nisa a fost menţinută cu caracter sezonier, cu două frecvenţe săptămânale, în perioada 15 decembrie 2023 – 15 ianuarie 2024, pentru a răspunde cererii de călătorie în perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, pentru Istanbul, compania TAROM îşi propune operarea unui număr de 17 zboruri săptămânale, iar în parteneriat cu compania Turkish Airlines, oferta este de 5 – 6 zboruri zilnice.

Destinaţia Frankfurt are prevăzute pentru sezonul de iarnă 10 frecvente săptămânale, în timp ce 4 frecvenţe săptămânale sunt programate pentru destinaţiile Praga, Roma şi Cairo, iar în cazul ultimei, din 20 decembrie 2023, se adaugă o frecvenţă săptămânală.

Zborurile tradiţionale din zona Orientului Mijlociu, respectiv Amman şi Beirut, îşi menţin numărul de frecvente operate în sezonul de vara 2023, respectiv 3 frecvente săptămânale.

Pe lângă operarea cu aeronave de tip jet, Boeing şi Airbus aflate în flotă, compania TAROM va opera cu flota de aeronave ATR 117 rotaţii săptămânale.

Astfel, operarea către destinaţia Chişinău cuprinde 21 de frecvenţe săptămânale, iar Budapesta 11 frecvente.

Oferta de zboruri către destinaţia Belgrad cuprinde un număr de 15 zboruri săptămânale operate în parteneriat cu Air Serbia.

Totodată, către destinaţia Sofia sunt prevăzute 5 zboruri săptămânale şi două zboruri săptămânale către destinaţia Salonic.

În ceea ce privește destinaţiile interne ale României, TAROM a programat pentru orarul de iarnă 2023/2024 un număr de 76 frecvenţe pe săptămână, care răspund cererii de călătorii de afaceri sau turism şi asigură în egală măsură conectivitatea cu zborurile externe, astfel: 23 către Cluj-Napoca, 22 către Timişoara, 26 către Iaşi, 9 către Suceava, 14 către Oradea, 4 către Baia Mare şi 2 către Satu Mare.

Operarea pe destinaţiile interne este prevăzută alternativ cu aeronave jet şi ATR, capacitatea fiind adaptată cererii.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam, din 25 iunie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.