Taxe online pentru permis și înmatriculări auto

Românii pot achita online, începând din 24 septembrie, contravaloarea taxelor pentru permisele de conducere aferente persoanelor fizice, informează Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
 
 
De asemenea, pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, plățile pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate de persoanele fizice sau juridice.
Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de ADR este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).„De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

Potrivit autorității, în total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate acum peste 300 de tipuri de plăți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.