Taxele de transport mărfuri și taxi în București, plătite prin Ghiseul.ro

Taxele pentru eliberarea autorizațiilor de taxi și cele pentru vehiculele de transport mărfuri, precum și cele de parcare și abonamentele pentru transportul public de călători cu STB vor putea fi plătite online. Primăria Capitalei aderă la platforma digitală Ghiseul.ro, conform unui proiect de hotărâre iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, ce va fi dezbătut, în 2 martie, în şedinţa Consiliului General al Municipiului București (CGMB).


Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare şi să semneze documentele încheiate între municipiul Bucureşti şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se va face din bugetul propriu al Capitalei.

Conform referatului de aprobare, instrumentele de plată online sunt deja utilizate, la scara largă, de majoritatea instituţiilor publice din România, iar aderarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va avea ca rezultat „o creştere semnificativă a calităţii serviciilor publice” oferite persoanelor fizice şi juridice din Bucureşti.

„Plăţi securizate, o relaţie civilizată autoritate – cetăţean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului sunt principalele beneficii pe care le oferă serviciile de plată digitalizate, găzduite de platforma naţională Ghiseul.ro”, se menţionează în referat.

Printre plăţile incluse în sistemul digitalizat se numără taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI, taxele pentru autovehicule transport mărfuri, taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

De asemenea, aderarea PMB la platforma Ghiseul. ro va crea facilităţi de plată rapide pentru alte servicii publice, cum sunt:

  • Taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate, alte tipuri de taxe);
  • Taxe ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane;
  •  Taxe ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement;
  • Plata abonamentelor pentru transport public;
  • Plata abonamentelor pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.