Timișoara, în carantină. Variante de ocolire pentru transportul de marfă

Timișoara şi patru comune limitrofe au intrat în carantină, începând din 8 martie, în baza unei decizii a Comitetul uiJudeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, astfel că s-a interzis intrarea/ieşirea prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Transportul rutier de mărfuri cu vehicule de peste 3,5 tone se va face prin Timişoara în regim de tranzit, conducătorii auto având obligaţia de a nu opri în zonele carantinate.

Poliţia Timiş a stabilit 3 variantele de tranzitare:

– DN 6 Remetea Mare -Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara – DJ 691 – urcarea pe Autostrada A1

– DN 6 Remetea Mare – Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara – DN 69 – Drum legătură Calea Aradului – Calea Torontalului – DN 6 Timişoara – Sânnicolau Mare

– DN 59 Jebel – DJ 693B Liebling – Stamora Română – DJ 592A Otveşti – Sacoşul Turcesc – DJ 592 Buziaş.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în interiorul localităţilor carantinate se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

S-a limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare, până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

De asemenea, s-a limitat numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale şi al parcurilor, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.