TIR-uri cântărite din mers, la PTF Nădlac 2

PTF Nădlac 2 a amplasat un sistem de cântărire în mers a autocamioanelor, în timp ce acestea trec prin punctul de frontieră, pe sensul de ieșire din România spre Ungaria.

Precizările Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara:

„Timp de o lună, în Punctul de Frontieră Nădlac 2 de pe autostrada A1 este în perioada de calibrare și îmbunătățire a algoritmilor de selectare un sistem nou de preselectare al autocamioanelor pe o a treia bandă, pe sensul de ieșire din țară.
 
Sistemul constă în preselectarea traficului, în funcție de numărul de axe și greutatea tirurilor, și dirijarea circulației pe banda deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2, sensul de ieșire. Cu ajutorul unor senzori de cântărire dinamică, montați pe sectorul de autostradă înainte de vama Nădlac 2, se determină tonajul tirurilor și, ulterior, la intrarea în terminal, sunt direcționate, prin mesaje afișate pe un ecran, către cele trei benzi.
 
 
Pentru ca traficul să fie fluent pe această nouă bandă, șoferii trebuie să respecte indicațiile de pe panoul cu mesaje variabile și să se asigure că au rovinietele valabile.
 
 
Banda a treia va fi deschisă în momentele cu activitate intensă în punctul de frontieră Nădlac 2, sensul de ieșire din țară”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.