Topband Smart Europe produce la scară largă, în CTPark Timișoara

Topband Smart Europe, companie chineză specializată în producția de componente pentru electrocasnice, aparatură electrică și sisteme de gestionare a clădirilor (BMS), a inaugurat capacitatea sa de producție pentru piața europeană, aflată în parcul industrial CTPark Timișoara.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și manager de proprietăți industriale și logistice din Europa, a închiriat un spațiu de producție de 11.000 mp pentru Topband Smart Europe, în cadrul CTPark Timișoara. Fabrica a intrat în faza de producție la scară largă, în prima jumătate a anului 2023, și a fost oficial lansată, la începutul lunii noiembrie.

Topband Smart Europe a intrat pe piața românească în 2021 și a ales CTPark Timișoara ca hub strategic de producție, capabil să răspundă cerințelor de extindere din partea cliențiilor, spațiul de producție din Timișoara fiind planificat să deservească o paletă largă de clienți din Europa.

Datorită avantajului geografic și a expertizei Topband, noua fabrică din Europa va oferi servicii rapide, eficiente și conexe pentru clienți din industria electrocasnicelor, electronicelor și a energiei. Intrarea în faza de producție la scară largă în cadrul capacității de producție din CTPark Timișoara marchează o consolidare a poziției Topband în calitate de furnizor pentru clienții din Europa și piețele globale.

„România și Europa Centrală și de Est (CEE) în general sunt plasate excelent pentru companiile multinaționalele care realizează activități de nearshoring, datorită proximității față de piețele vest-europene. Beneficii precum istoricul în activitățile de producție, disponibilitatea forței de muncă specializate, costurile atractive cu resursele umane și conectivitate cu piețele europene fac din regiune o destinație de nearshoring. Noua fabrică Topband reflectă creșterea acestei cererii, pe măsură ce companiile asiatice își extind capacitățile de producție mai aproape de clienții europeni, alegând CTPark Timișoara ca loc pentru dezvoltare”, a declarat Anamaria Munteanu, senior business developer, CTP România.

În prezent, fabrica Topband Europe din Timișoara a încheiat intenții de cooperare cu peste zece clienți internaționali din industriile de electrocasnice și echipamente electrice. Investiția totală a fabricii va ajunge la aproximativ 30 de milioane de dolari în viitor, având un impact pozitiv asupra comunității locale și jucând un rol cheie în extinderea globală a Topband.

În linie cu inițiativa Chinei, «O centură, un drum»,  noua noastră fabrica din Europa reflectă angajamentul Topband pentru colaborarea internațională, colaborând cu mai mult de  zece clienți globali din industria electrocasnicelor și echipamentelor electrice. Topband își consolidează astfel prezența globală, navigând în era digitală, inteligentă și a Internet of Things pentru a crea o lume inteligentă și cu emisii reduse”, a declarat Shengxiang Ye, director general TopBand Smart Europe.

Timișoara își consolidează, de asemenea, poziția ca destinație de producție cu forță de muncă inteligentă (accesibilă, convenabilă și educată), decizia Topband de a-și amplasa spațiul de producție în CTPark Timișoara fiind o altă dovadă în această direcție.

CTPark Timișoara beneficiază de o locație perfectă pentru distribuție, logistică și producție, fiind situat la 6 km de Aeroportul Internațional Timișoara și la 1 km distanță de Autostrada A1 către Arad și drumul de centură al Timișoarei. CTP deține depozite de clasă A cu o suprafață totală de aproximativ 2,6 milioane de metri pătrați în mai multe orașe din România, inclusiv Arad, Brașov, București, Craiova, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Despre CTP

CTP  este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listate în Europa, în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând 11,2 milioane de metri pătrați de GLA în 10 țări, la 30 3eptembrie 2023. CTP certifică toate clădirile noi în conformitate cu BREEAM Very Good sau mai bine și a obținut un rating ESG „Low-Risk” de la Sustainalytics, subliniind angajamentul său de a fi o afacere sustenabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.