Tramvai autonom în depou

Siemens Mobility și ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH au făcut o demonstrație, în 23 august, într-o conferință de presă, cu „Tramvaiul autonom în depozit” – AStriD al mFUND, aflat în teste.

Proiectul de cercetare și dezvoltare este implementat la depozitul exploatat de Verkehrsbetriebs Potsdam. Un consorțiu format din Siemens Mobilitate, ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH, Institutul Karlsruhe pentru (KIT), Institutul pentru Protecția Climei, Energie și Mobilitate (IKEM), precum și Codewerk GmbH a început în comun cercetările, în octombrie 2019, asupra unui depozit de tramvaie complet automatizat. Se așteaptă ca tehnologia să fie pregătită pentru piață, în 2026.

„AStriD este o etapă importantă în calea realizării tramvaielor cu conducere automată. Lucrând cu partenerii noștri, folosim sinergii valoroase pentru a digitaliza depozitul și reduce manevrele consumatoare de timp la fața locului. Prin automatizarea depozitului, putem susține mai bine clienții noștri în asigurarea creșterii durabile a valorii pe întreaga lume ciclul de viață și garantarea disponibilității tramvaielor lor”, a spus Albrecht Neumann,
CEO material rulant al Siemens Mobility.

„Conducerea autonomă de-a lungul traseului tramvaiului și în depozit ne ușurează șoferii și crește siguranța pasagerilor noștri și a altor utilizatori ai drumului. „Tramvai autonom operarea în depozitul nostru cu sistemul AStriD deschide posibilitatea automatizării procesele de curățare, aprovizionare și parcare cu control central și sporit siguranță operațională”, a spus Uwe Loeschmann, CEO al ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH.

Primarul din Potsdam, Mike Schubert: „Acesta este un proiect important, orientat spre viitor. Participarea capitalului de stat și a companiei sale de transport arată cum spiritul inovativ prosperă la Potsdam. Dacă această nouă tehnologie va fi utilizată în viitorii ani, ar putea ajuta companiile de transport să modernizeze transportul public local. De aceea suntem încântați să lucrăm ca partener de proiect al Siemens la ceea ce noi credem că este o dezvoltare de pionierat. ”

La InnoTrans 2018, Siemens Mobility și Verkehrsbetrieb Potsdam a făcut o demonstrație cu un tramvai autonom care funcționa în condiții reale de drum pe o porțiune din rețeaua de tramvaie din Potsdam. Proiectul de cercetare care a rezultat din această inițiativă vizează dezvoltarea unui depozit digital cu tramvaie cu conducere automată.

Încă de la început, proiectul are în vedere diverse aspecte juridice și condiții economice care trebuie îndeplinite pentru aprobarea și funcționarea unui astfel de vehicul cu conducere autonomă. Proiectul este finanțat, de trei ani, de Ministerul Federal de transport și infrastructură digitală (BMVI) ca parte a Fondului său pentru modernitate (mFUND).

Partenerii consorțiului au împărțit proiectul în diferite pachete de lucru. Siemens Mobility dezvoltă conducerea automată a tramvaiului în depozit și curte, prin sistemul de management (YMS), care îi dă comenzi vehiculului. În plus, colaborează cu partenerul de proiect KIT, pentru a dezvolta harta digitală care stă la baza urmăririi tramvaiului în depozit. ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH furnizează tramvaiul și infrastructura depozitului, permițând accesul la toate datele, sistemele și facilitățile necesare și evaluează constatările din proiect din perspectiva unui operator de depozit. Institutul KIT pentru tehnologia prelucrării informațiilor (ITIV) contribuie la realizarea expertizei în digitalizarea depozitelor, automatizarea proceselor și identificarea datelor necesare și susține dezvoltarea harta digitală. IKEM analizează și evaluează problemele juridice și economice legate de proiect. Codewerk este specializat în sisteme industriale și, printre altele, dezvoltă sistemul software pentru comunicarea datelor pe vehicule feroviare. În acest proiect, Codewerk sprijină comunicarea dintre tramvai și centrul de control și este responsabil cu integrarea părților infrastructurii depozitului.

Despre mFUND-ul BMVI

Ca parte a inițiativei sale de inovare mFUND, BMVI a finanțat date proiecte de cercetare și dezvoltare pentru mobilitatea digitală și în rețea 4.0, din 2016. Finanțarea proiectului este completată de o rețea profesională activă între jucători din politică, afaceri, administrație și cercetare și de furnizarea de date deschise prin portalul mCLOUD.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.