Tren cu pasageri, deraiat. Ministrul Șova a dispus investigarea cauzei

Trei vagoane cu aproximativ 60 de pasageri ale trenului  IR 1821 București Nord – Arad au deraiat în 23 decembrie a.c. între stațiile Petroșani – Subcetate, la intrarea în staţia Băiești, județul Hunedoara. Garnitura avea 6 vagoane, iîr în celelalte trei se aflau aproximativ 80 de călători. 

O persoană care stătea în ușa trenului a fost rănită, fiind preluată de un echipaj al Ambulanței. La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști, care intervin pentru eliberarea gabaritului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, solicită de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea cu prioritate a incidentului feroviar și comunicarea rezultatelor investigației, chiar dacă ne aflăm în perioada zilelor libere dinaintea Crăciunului.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție. Cred că angajații CFR ar putea face mai mult. Astăzi  păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare.

În ultimele luni am acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea.

Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultățile prin care trec companiile feroviare pot fi depășite numai printr-o atitudine proactivă și prin responsabilitate și efortul comun al tuturor celor implicați”, consideră ministrul Lucian Șova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.