Trenuri blocate pe ruta București – Brașov

Toate trenurile de călători de pe ruta București – Brașov sunt blocate pe traseu începând din dimineața zilei de 11 septembrie, din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată între zona Timișu de Sus și Brașov.

sursă foto: CFR Călători

UPDATE: Trenurile au început să circule după ora 10.45.

Copacii au rupt firul de contact, dar și cablul purtător pe întreaga distanță. Oprirea circulației feroviare este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanțăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică.

Astfel, trenul Regio 3002 Brașov – București staționează de la 04.30 în Gara Timișu de Sus, trenul IR 1644 Beclean pe Someș – București Nord staționează de la 05.51, iar trenul IR 1742 Satu Mare – București staționează de la 07.04.

Echipele CFR intervin pentru degajarea pomilor, dar acțiunea se dovedește de lungă durată. Compania a încercat să facă trecerea prin zonă cu două locomotive diesel, dar acestea s-au defectat.

În Gara de nord București se înregistrează la ora 10.00 întârzieri de până la 300 de minute.

Reprezentanții CFR susțin că trenurile staționate în gările Timișu de Sus și Brașov vor fi reînscrise în circulație după finalizarea intervențiilor și după ce se va face redeschiderea liniei în condiții normale de trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.