Troleibuz STB, mistuit de flăcări

Un incendiu a mistuit în trafic un troleibuz de pe linia 86 al Societății de Transport București (STB), aflat pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord, duminică, 7 iunie, în jurul orei 11.00. 
 
 
În vehicul se aflau doar o pasageră şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectați. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului, iar șoferul a sunat la 112.
 
În urma intervenţiei pompierilor, focul a fost lichidat, iar în jurul orei 12:00 troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepția liniilor de troleibuz 79 și 86, din cauza opririi tensiunii în rețea, pentru a permite intervenția pompierilor.
 
Directorul general al STB, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus reverificarea instalațiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societății comerciale.
 
Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziționat pentru fosta RATB și face parte din lotul produs și livrat între anii 2004-2006.
 
STB dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol.
 
Directorul general al STB, Kansou, a dispus constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu procedura de urgență ce trebuie aplicată pentru siguranța călătorilor în astfel de cazuri și a dispus verificarea parcului de troleibuze, pentru a preîntâmpina, în viitor, apariția unor astfel de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.