UK autonom

Suedezii de la Einride s-au extins în Marea Britanie după ce au obținut o nouă înțelegere pentru a furniza companiei PepsiCo mai multe camioane electrice conectate. Anul trecut, Einride s-a extins deja în Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda și Norvegia.

Cam așa vor arăta primele camioane autonome ale Eiride

Einride este specializată în tehnologie pentru transportul autonom și electric, oferind o gamă de vehicule complet electrice, eventual și autonome, concepute pentru logistică și livrările pe ultimul kilometru. Intrarea lui Einride în Marea Britanie a fost simplificată de un parteneriat cu PepsiCo, camioanele electrice ale companiei urmând să fie împărțite între fabricile Walkers din Leicester și Coventry. Este de așteptat ca vehiculele să parcurgă peste un milion de kilometri în următorii trei ani, reducând echivalentul a peste 1.600 de tone de CO2. Nu știm însă și câți șoferi vor fi reduși.

Eiride speră să devină un jucător important în logistica din Marea Britanie în special pentru ultimul kilometru și își propune să stabilească o rețea regională de mobilitate de marfă, care să conecteze Londra, Sheffield, Manchester, Birmingham și Bristol.

Dan ATHANASIU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.